Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 17.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 553 заяви про злочини. Вжитими заходами 919 (50,5 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 29 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 28 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 4 обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 16 гранат та 600 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 92 особи, у яких вилучено 21,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 618 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 729 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 256 – у сфері службової діяльності, у тому числі 488 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 178 дорожньо-транспортних пригод, у яких 37 осіб загинуло та 228 – травмовано.

На Дніпропетровщині у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного місцевого жителя, який неодноразово притягався до кримінальної відповідальності. Затриманий під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій.

У Києві в одному із кафе працівники міліції відразу на місці злочину затримали 43-річного громадянина Республіки Грузії, який відібрав у 21-річної киянки сумку з грошима (200 гривень) та особисті документи. Викрадене вилучено.

У селі Червоногірці Токмацького району Запорізької області за місцем проживання 46-річного жителя працівники міліції вилучили 10 гранат, п’ять артилерійських снарядів, дві міни, два обрізи гвинтівок та 33 набої калібру 7,62 мм часів Великої Вітчизняної війни.

На Полтавщині 18-річна жителька обласного центру не впоралася з керуванням автомобіля, виїхала на смугу зустрічного руху транспорту й зіткнулася з легковиком «Жигулі» під керуванням 57-річного пенсіонера. У результаті аварії водії обох транспортних засобів та четверо пасажирів зазначених автомашин загинули, ще один пасажир отримав тілесні ушкодження.

У місті Світловодську, що на Кіровоградщині, 68-річний місцевий житель, водій одного відкритого акціонерного товариства, власним автомобілем скоїв наїзд на 57-річного громадянина Російської Федерації. З‘ясувалося, що потерпілий переходив дорогу в невстановленому місці. Внаслідок аварії пішохід загинув.

У Запорізькій області працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в області порушили кримінальну справу відносно посадовця дочірнього підприємства та голови відкритого акціонерного товариства. Вони в минулому році закупили у товариства з обмеженою відповідальністю за завищеною ціною металоконструкції для проведення капітальних ремонтів шляхопроводів, чим завдали збитки державі на суму понад один мільйон гривень.

ДЗГ МВС України

You may also like...