В Хмельницкой области 20-летний рецидивист зарезал радио-таксиста

По обіді кілька днів тому у одному з сіл Полонського району Хмельницької області посеред центральної вулиці місцеві мешканці знайшли мертве тіло невідомого молодика, на шиї якого були сліди поранення. Знайденого чоловіка у селі ніхто не знав, схоже, він був не місцевий і, навіть, не з навколишніх сіл.На місце трагедії негайно викликали працівників міліції, які під час поверхневого огляду з’ясували, що, ймовірніше за все, потерпілий загинув від спричиненого йому ножового поранення в шию. Особу загиблого встановили швидко. Це був 31-річний мешканець Полонного, який працював водієм місцевої служби радіо-таксі.

Крок за кроком, працівники міліції встановили вервечку подій, які передували загибелі таксиста. За показами свідків, напередодні ввечері потерпілий таксував у Полонному поруч з місцевим вокзалом. Близько четвертої ранку до нього підійшов клієнт – юнак років 20-ти, напідпитку, і попросив відвезти його у село Буртин.

Як з’ясувалося згодом, у цього молодика уже тоді у голові визрівав злочинний план. І саме це село для поїздки він обрав недарма – шлях до нього пролягав переважно через ліс. По дорозі до населеного пункту пасажир неодноразово під різними приводами робив спроби домогтися зупинки саме у лісосмузі, але водій, який мав не досить добрі передчуття, не ризикнув тоді зупинитися. На жаль, йому все одно не вдалося уникнути смерті, чоловік лише її відстрочив на кілька годин…

Коли пасажир прибув до пункту призначення, він почав поводитися ще дивніше. Здавалося, що хлопець шукає привід для сварки. І він таки його знайшов. Коли справа дійшла до розрахунку за проїзд, клієнта начебто не влаштувала ціна. Таксист хотів за послугу 35 гривень, а пасажир згоден був заплатити лише 15. Одним словом, сварка між чоловіками таки зав’язалася. Зловмисник, не довго думаючи, вихопив з рукава заздалегідь прихованого там ножа, з яким останнім часом не розставався, і всадив його своїй жертві у шию. Потерпілий ще встиг відбігти на 200 метрів від свого убивці, але упав замертво поруч зі зруйнованим будинком.

А зловмисник тим часом, не зважаючи на сильне алкогольне сп’яніння, сів за кермо чужого автомобіля і подався геть. Але доїхати йому вдалося лише до найближчої лісосмуги. Там машина з’їхала на узбіччя та забуксувала. Хлопець так її й залишив і, забравши з салону два мобільних телефони, 300 гривень та 520 американських доларів, подався у ліс, де й переховувався, доки його не затримали працівники міліції.

Особа підозрюваного була добре відома місцевим правоохоронцям. Цей 20-річний полончанин уже двічі притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок, хуліганств, пограбувань, розбійних нападів та незаконних заволодінь транспортними засобами. Першу судимість хлопець, зважаючи на досить юний вік отримав умовно, але при цьому він і не думав вирізнятися у цей період зразковою поведінкою, натомість, продовжував вчиняти злочини. І знову юнак потрапляє на лаву підсудних. Цього разу вирок суровий – 5 років позбавлення волі. До вступу вироку у законну силу залишилося кілька тижнів, призначених для подання касаційної скарги, упродовж яких молодик знову встиг «відзначитися». Він спочатку напав на двох місцевих мешканців. У одного відібрав мобільний телефон, у іншого – велосипед, мобільний телефон та 200 гривень. Потім хлопець замислив напад на водія таксі з метою заволодіння його автомобілем. Як бачимо, усі свої ниці наміри юнак, на жаль, успішно втілив у життя. Шкода, що при цьому він ані на хвилину не замислився над власним майбутнім. Адже тепер йому доведеться не один рік провести за ґратами, так як тепер хлопця звинувачують у пограбуванні, незаконному заволодінні транспортними засобами та умисному вбивстві.

Інна Проник, ЦЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...