Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 31.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 053 заяви про злочини. Вжитими заходами 1222 або (40,1%) з них розкрито «по гарячих слідах». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 54 пограбування та 11 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено гвинтівку, два пістолети, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 306 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 103 особи, у яких вилучено 9,2 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 2 405 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи.

Упродовж минулої доби порушено 304 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 152 – у сфері службової діяльності, у тому числі 16 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 185 дорожньо-транспортних пригод, у яких 27 осіб загинуло та 215 – травмовано.

Вбивши сина, не залишили в живих і його стареньку матір

В одному з сіл Барвінківського району на Харківщині в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох місцевих жителів (1979-1981 р.н., раніше судимі). Вони ввечері в підсобному приміщенні домогосподарства 71-річної пенсіонерки, під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдали ножем смертельних тілесних ушкоджень її 44-річному сину й задушили господарку.

Вбивця охоронця кафе покінчив життя самогубством

У Дніпропетровську в одному з приватних кафе працівники міліції знайшли тіло охоронця. За підозрою у вбивстві затримано 19-річного жителя Миколаївської області, який під час сварки завдав смертельних тілесних ушкодження потерпілому. Під час затримання вбивці він на технічному поверсі житлового будинку покінчив життя самогубством, провівши постріл собі в голову із саморобного револьвера. Зброю вилучено.

У Свердловську, що на Луганщині, у квартирі працівники міліції знайшли тіло господаря. За підозрою у вбивстві затримали 50-річного місцевого жителя, який під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав ножем смертельних тілесних ушкоджень господарю.

Затримано злодіїв, які обікрали ювелірний магазин

У Новій Каховці, що на Херсонщині, в результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали чотирьох місцевих жителів (1967-1982 р.н., всі без постійного місця роботи). Вони вночі, в місті Тернополі зламали замки вхідних дверей, проникли до приватного ювелірного магазину, вимкнули охоронну сигналізацію й викрали 100 тисяч гривень та ювелірні вироби. Частину викраденого вилучено.

Літня жінка зберігала вдома «трамадол» та «димедрол» тисячами упаковок

У Алчевську, що на Луганщині, за місцем проживання 68-річної пенсіонерки, вилучено 11,5 тисячі таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол» та майже 2,4 тисячі таблеток «Димедрол».

Підпільний цех з розливу фальсифікованої горілки ліквідовано

На Волині в результаті реалізації оперативної інформації працівники міліції затримали дві вантажівки під управлінням їх власників – місцевих жителів, які перевозили 18,9 тисячі пляшок фальсифікованої горілки, виготовленої, згідно з наданими останніми документами, товариством з обмеженою відповідальністю. Під час проведення санкціонованого обшуку в приміщенні згаданого товариства вилучено 60 тисяч пляшок фальсифікованої горілки, 20,5 т спиртової суміші, обладнання для виготовлення й розливу спирту та 11,5 тисячі акцизних марок з ознаками підробки. За даним фактом слідчим відділом за матеріалами відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.204 КК України – «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

За незаконне підключення до електромереж доведеться нести кримінальну відповідальність

На Донеччині за матеріалами відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю слідчим відділенням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.188-1 КК України – «Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання». відносно посадових осіб однієї корпорації. Вони незаконно підключили до електричної мережі електрообладнання виробничого цеху, чим завдали збитки відкритому акціонерному товариству на загальну суму 219 тисяч гривень.

Посадовці приватного підприємства незаконно перевели в готівку півтора мільйона гривень

На Чернігівщині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України – «Фіктивне підприємництво», відносно посадових осіб одного приватного підприємства. Вони упродовж двох останніх років, шляхом здійснення безтоварних операцій, незаконно перевели в готівку 1,5 мільйона гривень.

ДЗГ МВС України

You may also like...