В Хмельницкой области железнодорожные «охотники» разобрали 125 метров ж/д колеи

125 метрів недіючої залізничної колії приблизною вартістю у 15 тисяч гривень демонтували у Полонському районі двоє зловмисників.Пропажу рейок виявило керівництво місцевого підприємства, якому і належала під’їзна колія, та звернулись по допомогу до працівників міліції.

Правоохоронці встановили особи можливих мисливців за залізом та почали вистежувати чоловіків, щоб упіймати «на гарячому». Що й успішно зробили за декілька днів. Молодики так захопилися прибутковим бізнесом, що втратили пильність.

Упродовж листопада – грудня вони декілька разів на власному автомобілі виїжджали у лісосмугу, по якій проходила залізниця. Під покривом темряви з допомогою автогену чоловіки різали та знімали по декілька рейок одразу. Та й до справи підійшли творчо: щоб не привертати увагу водіїв автотранспорту з розташованої поруч автотраси спалахами автогену, підприємливі полончани виготовили дерев’яний щит, яким і закривались від сторонніх очей.

Демонтовані рейки чоловіки здавали заготовачам чорних і кольорових металів майже за копійки, якщо врахувати, що ринкова вартість однієї нової – 2 тисячі гривень.

За частиною 2 статті 185 ККУ зловмисникам загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...