Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 25.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 967 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 212 (40,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 35 пограбувань, 6 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено мисливську рушницю, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 55 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 68 осіб, у яких вилучено близько 6 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 080 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 осіб.

Порушено 76 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 31 – у сфері службової діяльності. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 14 – у бюджетній сфері, 6 – у сфері банківської діяльності, 4 – в агропромисловому комплексі та 2 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 23 989 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 875 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 121 дорожньо-транспортній пригоді, у яких 27 осіб загинули та 156 – травмовані.

Психічно хворий хлопець вбив свою матір і розчленував

У Шевченківському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 24-річного місцевого жителя, який перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері. Попередньо встановлено, що він у своїй квартирі під час сварки вбив ножем свою 48-річну матір, а труп, з метою приховування злочину, розчленував й частину виніс на вулицю (знайдено).

Ударом молотка по голові молодик поставив крапку у сварці з бабусею

У селі Новокостянтинівці Братського району Миколаївської області днями у своєму будинку знайдено мертвою з рубаною раною голови 70-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 21-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі в будинку потерпілої під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв молотком смертельні тілесні ушкодження господарці.

Неконтрольований у п’яній сварці гнів став причиною смерті

У місті Скадовську Херсонської області днями у своєму будинку знайдено мертвим з травмою голови 46-річного безробітного. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 22-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

Намагаючись провчити хуліганів чоловік підстрелив ученицю школи

У місті Полтаві на вулиці двоє учнів спеціального професійно-технічного училища, з хуліганських спонукань, заподіяли тілесні ушкодження 49-річному жителю цього ж міста. Потерпілий через декілька хвилин виніс з дому незареєстровану мисливську рушницю й зробив постріл у бік правопорушників, яким поранив 16-річну ученицю загальноосвітньої школи. Потерпілій надано медичну допомогу без госпіталізації. Зброю вилучено. Ведеться перевірка.

Заставлене майно реалізували, як своє

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства, які в 2005 році, без відповідного погодження, незаконно реалізували місцевому жителю майно підприємства, яке знаходилося в податковій заставі. Таким чином державі завдано збитки на суму 300 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Посадовець по-своєму розпорядився державним майном

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця державної судноплавної компанії, який на початку цього року, без укладання відповідної угоди оренди й без погодження з Міністерством транспорту та зв’язку України, надав у тимчасове користування товариству з обмеженою відповідальністю об’єкти нерухомого майна, чим завдав збитки державі на суму близько 68 тис. гривень. Органами прокуратури області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Смертельний обгін…

На автодорозі поблизу міста Новоград-Волинського Житомирської області 36-річний житель Закарпатської області під час обгону не впорався з управлінням власного мікроавтобуса “Мерседес”, яким перевозив 17 пасажирів й зіткнувся з рейсовим автобусом ЛАЗ приватного підприємства, який рухався в попутному напрямку. У результаті аварії водій автобуса загинув, а 17 пасажирів отримали тілесні ушкодження (госпіталізовано).

Героїн зупинили на митному посту

У селищі Великій Писарівці Сумської області на митному пункті пропуску через Державний кордон України оперативниками затримано 28-річного громадянина Російської Федерації, у якого при обшуку вилучено 10 грам героїну.

ДЗГ МВС України

You may also like...