Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 14.01.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1818 заяв про злочини. Вжитими заходами 9161 (50,4 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 19 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено карабін, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 г вибухівки та 309 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 88 осіб, у яких вилучено 27,3 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 463 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 937 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 310 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 587 дорожньо-транспортних пригод, у яких 12 осіб загинули та 123 – травмовані.

У одному з селищ Сімферопольського району Автономної Республіки Крим затримано місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вранці 13 січня у своєму будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв облила свого чоловіка керосином та підпалила, унаслідок чого останній загинув.

У Шевченківському районі міста Києва затримано громадянина однієї з африканських Республік. Попередньо встановлено, що він увечері 9 січня шахрайським шляхом заволодів мобільним телефоном місцевої жительки. Телефон вилучено.

13 січня скоєно підпал автомашини «Рено» у місті Тернополі. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 13 січня на ґрунті ревнощів до своєї колишньої дружини розбив скло згаданої автомашини, облив її легкозаймистою рідиною та підпалив.

У Шевченківському районі міста Києва затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 25 кг марихуани, 50 г кокаїну, 100 г амфетаміну та 11 таблеток «екстазі».

У Святошинському районі міста Києва затримано жителя міста Артемівськ Донецької області, у якого вилучено 1,2 тис. таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника підприємства. Вона в січні 2007 року безпідставно перерахувала понад 305 тис. грн. на розрахунковий рахунок колективного підприємства, де правопорушниця є засновником та директором. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.366 КК та ч.2 ст.364 КК України (службове підроблення та зловживання владою або службовим становищем).

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Вона впродовж 2005 року, під час експорту металобрухту, надала до митниці підроблені товарно-супровідні документи, унаслідок чого ухилилася від сплати до бюджету 1,7 млн. грн. обов’язкових платежів. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.1 та ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони без відповідної ліцензії відкрили букмекерські контори й здійснювали діяльність у сфері грального бізнесу. У результаті цього правопорушники незаконно отримали 629 тис. грн. прибутку й завдали збитки державі на суму понад 1 млн. гривень. Органами слідства порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).

ДЗГ МВС України

You may also like...