При министре Ю.Кравченко прокуроры горько б пожалели…

«Луценко подав скаргу на постанову заступника прокурора м. Києва про порушення кримінальної справи.Вчора, 29 січня 2008 року, Міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком на ім‘я Генерального прокурора України направлена скарга на постанову заступника прокурора міста Києва Остафійчука Г.В. від 24 січня 2008 року про порушення кримінальної справи. Зокрема, йдеться, що кримінальна справа відносно Луценка Ю.В. всупереч вимогам статті 94 Кримінально-процесуального кодексу України була порушена без належних підстав і за відсутності достатніх даних, які б вказували на наявність ознак злочину.

У скарзі йдеться про численні порушення вимог статей Кримінально-процесуального кодексу України. Зокрема, вказується про відсутність фактичного існування доказів, які підтверджують реальність конкретної події злочину, жодних даних про наявність умислу на вчинення дій, також незазначення підстав для порушення кримінальної справи тощо.

Луценко вказав, що в оскаржуваній постанові не приведено доказів наявності прямого чи непрямого умислу в нього щодо дій на спричинення ушкоджень Черновецькому Л.М., хоча заступник прокурора зробив висновок про «наявність ознак злочину, передбаченого ч.2 ст.125 КК України, а саме нанесення умисних легких тілесних ушкоджень, що спричинило короткочасний розлад здоров‘я Черновецького». В той же час пояснення Луценка щодо інциденту не було перевірено передбаченими законом засобами до порушення кримінальної справи, а в самій постанові враховано лише точку зору Черновецького, хоча до матеріалів перевірки було додано пояснення Луценка щодо спричинення йому тілесних ушкоджень Черновецьким, відповідні медичні документи, які це підтверджують, до матеріалів перевірки не додано.

На переконання Луценка, обов‘язкові ознаки складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 125 КК України, – умисне заподіяння тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров‘я або незначну втрату працездатності – оскаржуваною постановою не встановлені, а докази, які підтверджують реальність події злочину – відсутні. Зважаючи на те, що постанова про порушення кримінальної справи була винесена за відсутності достатніх підстав і приводів для прийняття рішення про її порушення міністр внутрішніх справ просить її скасувати або в разі проведення по цій справі слідчих дій, долучити до розгляду його клопотання та закрити кримінальну справу провадженням за відсутністю в діянні складу злочину».

ДЗГМД МВС України

You may also like...