Криминальная хроника Украины на 22.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 460 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 793 (51,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 14 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 53 пограбування, 9 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 30 осіб. У правопорушників вилучено карабін, три обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,2 кілограма вибухівки та 358 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 496 осіб, у яких вилучено близько 105 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 813 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 осіб.

Порушено 151 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 50 – у сфері службової діяльності, у тому числі 9 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 17 – у бюджетній сфері, 12 – в агропромисловому комплексі, 10 – у сфері банківської діяльності, по 6 – у сфері приватизації й паливно-енергетичному комплексі та 3 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 19 182 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 040 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 97 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 12 осіб загинула та 134 – травмовані.

У селищі Кіровського району Автономної Республіки Крим тиждень тому на території загальноосвітньої школи було знайдено мертвим невідомого чоловіка віком до 30 років. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 45-річного жителя селища Кіровське. Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження невідомому чоловіку. Вживаються заходи щодо встановлення особи потерпілого.

Поблизу одного з селищ Деражнянського району Хмельницької області наприкінці листопада минулого року було виявлено несанкціоновану врізку до магістрального нафтопроводу. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронцями затримано трьох жителів міста Баштанка Миколаївської області, жителя міста Одеса та жителя міста Жмеринка Вінницької області. Попередньо встановлено, що вони в листопаді минулого року зробили згадану врізку й викрали 22,8 метрів куб. нафти.

У місті Краснодон Луганської області в результаті проведення оперативних заходів працівниками міліції затримано 26-річну місцеву жительку та 30-річного громадянина Російської Федерації, які намагалися вивезти Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох жительок Луганщини 17-ти та 19-ти років.

На Полтавщині в результаті проведення оперативних заходів працівниками міліції затримано 25-річну жительку обласного центру, яка в лютому 2004 року вивезла до Російської Федерації 17-річну жительку міста Полтава де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У селі Ужгородського району Закарпатської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох місцевих жителів віком від 12-ти до 21-го року, які декілька днів тому на сільському кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодили пам’ятники на 24 могилах.

У Печерському районі міста Києва працівниками міліції затримано 27-річного громадянина Російської Федерації, послушника монастиря, який днями в приміщенні згаданого монастиря зі скриньки для пожертвувань викрав 2,4 тис. гривень. Викрадене вилучено.

Жителі Луганщини «полюбляють» … вибухівку

У одному селищі Луганської області працівниками міліції затримано 34-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 320 грамів вибухівки.

У селі Попаснянського району Луганської області працівниками міліції за місцем проживання 41-річного робітника шахти вилучено 250 грамів вибухівки.

Конопля «рятувала» від безробіття

У місті Коростені Житомирської області працівниками міліції затримано раніше судимого 33-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 60 кілограм конопель.

Студент навчився виготовляти … фальшиві гроші

У місті Ровеньках Луганської області в результаті проведення спеціальної операції працівниками міліції затримано місцевого жителя, студента технікуму, який намагався збути фальшиві державні грошові знаки. У правопорушника вилучено комп’ютерну техніку та 115 фальшивих купюр номіналом 100 гривень. За даним фактом слідчим відділом внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

Перемога у тендері – справа техніки?

У Франківському районі міста Львова працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління відкритого акціонерного товариства, який надав до управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації неправдиві відомості щодо економічного стану підприємства, кваліфікації та досвіду працівників, наявності у власності обладнання, будівельних машин і механізмів, які передбачаються для виконання замовлення, на підставі яких згадане товариство було визнано переможцем двох тендерів на реконструкцію медичних закладів міста Львова кошторисною вартістю 5,74 млн. гривень (зазначені роботи по теперішній час не виконані). У подальшому згаданим управлінням було безпідставно перераховано ВАТ частину згаданих коштів у сумі понад 2 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

Інвалідність за хабар

У місті Коломия на Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито завідуючу відділенням лікарні, яка вимагала та отримала 400 доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння останній в отриманні групи інвалідності. Вживаються заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Будинок продав двічі

У місті Дніпродзержинську в Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який запевнив місцевого жителя в намірі продажу йому будівлі, отримав від останнього 2,6 млн. грн., однак реалізував згадану будівлю іншій особі, а отримані наперед гроші привласнив. Слідчими органами міліції за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

ДЗГ МВС України

You may also like...