Харьковские гаишники обнаруджили в картошке… гранаты, а под курткой пассажира автомат (фото)

Наприкінці лютого поточного року в ході проведення відпрацювання території Чугуївського району Харківської області працівники батальйону міліції особливого призначення «Беркут» спільно з працівниками батальйону дорожньо-патрульної служби УДАІ Головного управління МВС України в Харківській області несли службу на автошляху Київ – Харків – Довжанський, неподалік від селища Волохів Яр Чугуївського району.Увагу правоохоронців привернув автомобіль «ВАЗ – 2110» з держномерами іншого регіону, який рухався в бік міста Харкова. Працівник ДПС зупинив автівку, представився та запропонував пред’явити документи. Водій «десятки» помітно нервував. Тоді працівники «Беркуту» вирішили перевірити документи у пасажирів.

– Я вирішив перевірити документи у пасажира, який сидів на задньому сидінні за водієм та попросив його вийти з машини, – розповідає командир відділення БМОП «Беркут» Олександр Підгайний. – Я побачив, що він сидить в якійсь незручній позі.

Під час перевірки документів працівник «Беркуту» звернув увагу на те, що у вищевказаного пасажира щось приховано під курткою. Міліціонер поцікавився що саме. Пасажир відповів, що у нього під курткою… автомат. Мабуть сподівався: це буде сприйнято, як невдалий жарт. Але працівник «Беркуту» негайно відреагував на ці слова професійними діями.

Через декілька секунд двоє пасажирів та водій вже були в наручниках. При перевірці багажнику автомобіля було виявлено мішок з картоплею, в якому окрім овочів знаходились: два магазини та глушник до вже вилученого пістолету – кулемету, 15 патронів калібру 7,62 мм, дві гранати «Ф-1» та одна граната «РГД» часів Великої Вітчизняної війни. Всі вищевказані небезпечні предмети були вилучені працівниками міліції та направлені на дослідження. Мета та місце придбання вогнепальної зброї та вибухових пристроїв встановлюються.

На даний час всі затримані знаходяться під вартою. За даним фактом слідчим відділом Чугуївського РВ ГУМВС України в Харківській області порушено кримінальну справу за ст. 263 ч. 1 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими при). Наразі затриманим загрожує від двох до п’яти років позбавлення волі.

ЦЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...