Криминальная хроника Украины на 19.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 768 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 852 (49,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 51 пограбування, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 36 осіб. У правопорушників вилучено автомат, гвинтівку, 3 пістолети, 4 обрізи мисливських рушниць, 9 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 800 г вибухівки та 680 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 149 осіб, у яких вилучено 20,5 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 818 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 44 особи.

Упродовж минулої доби порушено 167 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 52 – у сфері службової діяльності, у тому числі 8 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 685 дорожньо-транспортних пригод, у яких 7 осіб загинули та 89 – травмовані.

У місті Дзержинськ Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 16 березня зайшов до будинку місцевої жительки й під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці.

У місті Самбір Львівської області на вулиці було знайдено мертвим з ушкодженнями внутрішніх органів невідомого чоловіка. Ним виявився житель одного з сіл Самбірського району. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано місцеву жительку та мешканця сусіднього села. Попередньо встановлено, що вони вночі 13 березня на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли потерпілому смертельні тілесні ушкодження.

У Черкаській області на околиці села Тетерівка було знайдено мертвим з ножовими пораненнями місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевих жителів – двох братів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 29 лютого поблизу зазначеного села заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому, який підвозив їх власною автомашиною й викрали 380 грн., три мобільні телефони, автомагнітолу, вироби із золота та годинник.

У місті Брянці Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж останніх шести місяців на міському кладовищі викрав металеві огорожі з чотирьох могил.

У місті Сімферополь затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено автомат ППШ часів Великої Вітчизняної війни, гранату РГД-5 та електродетонатор.

У місті Артемівськ Донецької області затримано місцевого жителя, із гаража якого вилучено 800 грамів вибухівки.

У місті Рені Одеської області затримано місцевого жителя, у якого вилучено 1,5 грамів героїну.

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітницю житлово-комунального підприємства. Вона отримала 200 доларів США хабара від співробітника товариства з обмеженою відповідальністю за надання дозволу на розміщення зазначеним товариством зовнішньої реклами на фасадній частині будинку, який знаходиться на балансі зазначеного підприємства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників відкритого акціонерного товариства. Вони внесли до податкового звіту неправдиві відомості про нібито реалізовану продукцію й незаконно отримали відшкодування ПДВ у сумі 107 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він надав до управління капітального будівництва завідомо неправдиві відомості про економічні взаємовідносини з відкритим акціонерним товариством, на підставі яких останнє було визнане переможцем двох тендерів на реконструкцію й безпідставно отримало з державного бюджету грошові кошти в сумі 2,04 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників приватного підприємства. Вони не виконали вимог договору застави й реалізували заставне майно, що належало приватному підприємцю. Унаслідок цього останньому завдано збитки на суму 119,9 тис. гривень. Слідчими органами міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника спеціалізованого підприємства, який завищив об’єм та вартість виконаних підприємством підрядних робіт й незаконно отримав з державного бюджету 700 тис. гривень. Слідчими органами міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...