Милиция провела «антипроституционную» операцию… «Реклама»

Міліція активізувала наступ на рекламу про надання послуг сексуального характеру. У результаті викрито низку протиправних діянь, за які до відповідальності притягується 230 осіб. Департаментом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, МВС України, з метою активізації оперативно-розшукових заходів з виявлення та документування протиправної діяльності злочинних груп та окремих осіб, причетних до відкритого використання у друкованих засобах масової інформації оголошень щодо надання платних послуг сексуального характеру, у квітні цього року на території держави проведено оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Реклама».

На початку проведення заходів працівниками міліції виявлено у друкованих засобах масової інформації понад 600 оголошень щодо надання платних сексуальних послуг, відкрито розміщені злочинними групами та окремими особами.

За час проведення заходів попереджено публікацію майже 500 таких оголошень. Викрито 3 організовані злочинні групи, члени яких причетні до вчинення злочинів у сфері суспільної моралі.

Органами внутрішніх справ порушено 119 кримінальних справ за фактами утримання місць розпусти, звідництва, сутенерства, 166 справ щодо ввезення, виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічної продукції та такої, що пропагує культ насилля і жорстокості.

До відповідальності притягається 230 осіб, у яких вилучено майна на загальну суму майже 300 тис. гривень (17 тис. відеокасет і CD-дисків, 46 комп’ютерних системних блоків та 245 одиниць друкованої порнопродукції).

З метою усунення причин та умов, які сприяли вчиненню злочинів цієї категорії, до відповідних органів направлено 85 подань.

У рамках проведення заходів за вчинення правопорушень, передбачених ст. 181-1 (заняття проституцією) КУпАП, складено 1,5 тис. адміністративних матеріалів.

На даний час Департамент боротьби зі злочинами, пов‘язаними з торгівлею людьми, МВС України продовжує вживати заходів щодо повного припинення публікацій у друкованих засобах масової інформації відкритих оголошень з надання послуг сексуального характеру.

ДЗГ та МД МВС України

You may also like...