Він махав сокирою, вона схопилася за граблі

Непорозуміння між близькими людьми стали причиною трагедії, яка нещодавно сталася у селі Андрусіїв Гощанського району. Цивільне подружжя — 27-річна Олена та 28-річний Василь (імена змінено з етичних міркувань) — вирішили перевезти сіно з поля на подвір’я свого господарства. Покликали на допомогу односельця Михайла. Попрацювавши на славу, усі троє присіли повечеряти. На столі з’явилася пляшка. Після кількох чарок молоді люди почали з’ясовувати стосунки. Михайло згодом пішов додому, не дочекавшись “фіналу” сімейних “розбірок”, який наступного дня потрапив до міліцейських зведень…

— У чергову частину Гощанського райвідділу міліції від однієї з жительок села Андрусіїв Гощанського району надійшло повідомлення про те, що вона на подвір’ї свого господарства виявила тіло співмешканця без ознак життя, — розповідає начальник Гощанського РВ УМВС України в Рівненській області Віталій Сафонік. — На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Прибувши в Андрусіїв, правоохоронці виявили в стогу присипане сіном бездиханне тіло чоловіка.

Співробітники міліції визначили коло осіб, котрі могли бути причетні до скоєння злочину. Як з’ясувалося, після розпивання спиртних напоїв між співмешканцями виникла сварка, що переросла в бійку, в результаті якої жінка металевими граблями нанесла удар по голові чоловіка. Висновок судмедексперта засвідчив, що у загиблого виявлено перелом кісток черепа, відкриту черепно-мозкову травму та забій головного мозку, в результаті чого і настала смерть. За словами Віталія Сафоніка, за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень порушена кримінальна справа, а під час досудового слідства остаточно будуть з’ясовані усі обставини та мотиви скоєння даного злочину.

Наразі відомо достеменно, що у сім’ї не все було гаразд. Познайомилися молоді люди близько шести років тому на весіллі в одному з сіл Корецького району — на батьківщині Василя. Згодом стали жити разом. Рік і три місяці тому у них народилася донька. За словами Олени, Василь хотів офіційно зареєструвати шлюб, але вона наполягала зробити це пізніше, розраховуючи на “дитячі” гроші. Окрім цього, жінка доглядала й за хворою матір’ю — інвалідом першої групи, яка мешкала разом із молодими. Правоохоронці з’ясували, що конфлікти між співмешканцями виникали й раніше, найчастіше — після спільного чаркування. На дні пляшки оковитої, замість розради, молодих людей чекали чвари, сварки та бійки, одна з яких і стала непоправною трагедією.

Олена довго відмовлялася спілкуватися із нашим кореспондентом, посилаючись на заборону адвоката давати коментарі журналістам. Однак дещо про події злощасного дня усе ж повідомила:

— Він хотів того вечора ще випити, а я кажу: “Все, Василю, досить!” Боялася, що у нього станеться черговий напад алкогольної епілепсії. Між нами виникла сварка. Він побив мене, а потім сказав, що взагалі заб’є. Погрожував сокирою… Не бачила, що, захищаючись, ударила його граблями по голові, інакше б одразу викликала “швидку”. Невже ви думаєте, що я могла свідомо дитину без батька залишити?! Це сталося близько 11 години вечора на подвір’ї нашого господарства. Василь приходив і стукав у двері після того, та я не відчинила. Коли прокинулася вранці, побачила кров на порозі. Чоловіка ніде не було. Встала і вигнала корову. Помітила розкидану солому, яку ми лише напередодні привезли. Вирішила її підкидати. Тоді й побачила Василя мертвим у стогу. Одразу зателефонувала до міліції…

Михайло МЕЛЬНИК, Марина НОНКА, ВЗГ УМВС

You may also like...