За минулу добу порушено 98 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості

Упродовж минулої доби порушено 98 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 38 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 11 – в агропромисловому комплексі, 10 – у сфері приватизації, 9 – у бюджетній сфері, 8 – у сфері банківської діяльності та 2 – у паливно-енергетичному комплексі. Кілька прикладів:

У Києві за матеріалами оперативників Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), стосовно головного спеціаліста одного з управлінь міськдержадміністрації. Зловмисник отримав 600 доларів США хабара від приватного підприємця за непроведення демонтажу його торговельного кіоску.

На Львівщині за матеріалами співробітників Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (службове підроблення), стосовно службових осіб обласного управління лісового господарства. Правопорушники в 2006 році видали директору приватного виробничо-комерційного підприємства підроблені сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів на загальну суму майже 997 тис. гривень для здійснення експортних операцій. У подальшому керівник зазначеного підприємства використав вказані сертифікати під час вивезення лісоматеріалів за межі України.

На Тернопільщині за матеріалами працівників Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення), стосовно посадових осіб однієї з сільських рад Монастириського району. Вони склали фіктивний акт обстеження об’єкта комунальної власності (дільнична лікарня), який надали до райдержадміністрації для відшкодування збитків, отриманих внаслідок стихійного лиха. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 2,2 млн. гривень.

У Чернівецькій області за матеріалами оперативників Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення), стосовно службових осіб однієї з сільрад Путильського району. Зловмисники в серпні цього року в акт обстеження приватного будинку місцевого жителя внесли завідомо неправдиві відомості щодо його пошкодження внаслідок стихійного лиха. Таким чином місцевий житель безпідставно отримав грошову допомогу в сумі 100 тис. гривень.

Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України

You may also like...