Криминальная хроника Украины на 23.10.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3418 заяв про злочини. Вжитими заходами 1631 (47,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 22 пограбування, 12 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, три обрізи мисливських рушниць, 1 одиницю саморобної вогнепальної зброї, гранату та 111 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 557 осіб. У них вилучено 14,2 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5089 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 99 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 133 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 20 осіб загинуло та 156 – травмовано.

У Дніпровському районі Києва 2 жовтня на вулиці було знайдено мертвою з травмою голови 56-річну безробітну місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 37-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що уночі 1 жовтня на пустирі під час сварки, що виникла на ґрунті відмови потерпілою вступити з ним у статеві зносини, він заподіяв їй останній смертельні тілесні ушкодження.

У місті Луганську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 34-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що уночі 20 жовтня в квартирі 19-річної безробітної місцевої жительки під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв з господаркою, він вбив останню ножем, після чого вбив її співмешканця – 25-річного безробітного жителя міста.

У місті Св’ятогірську Донецької області міліцією затримано двох громадян Грузії віком 35 та 40 років. Попередньо встановлено, що уночі 22 жовтня на вулиці міста, погрожуючи ножем, вони відібрали у 35-річного місцевого жителя автомашину “Мазда”, на якій з місця злочину втекли. Пізніше, не впоравшись з керуванням, вони з’їхали на узбіччя дороги і вдарилися в дерево. У результаті аварії обидва зловмисники отримали тілесні ушкодження й наразі їх госпіталізовано.

У місті Голій Пристані Херсонської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 43-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що увечері 7 жовтня на вулиці міста він відібрав у 28-річної місцевої жительки мобільний телефон.

У місті Тернополі 20 жовтня до міліції зателефонував невідомий і повідомив, що у приміщенні однієї із загальноосвітніх шкіл закладено вибухівку. На час обстеження було евакуйовано 760 учнів та вчителів зазначеного навчального закладу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 28-річний безробітний місцевий житель.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця одного з районних відділів юстиції. Встановлено, що він безпідставно наклав арешт на 522 тони фуражної пшениці врожаю 2008 року, яка належить одному із сільськогосподарських товариств, чим завдав збитки останньому на загальну суму 366 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Полтавській області працівниками Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України викрито голову сільради одного з районів області. Встановлено, що він вимагав та отримав 350 тис. грн. хабара від жителя згаданої області за виділення останньому земельної ділянки площею 0,2 га. Прокуратурою Полтавської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Сумщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито землевпорядника сільської ради одного з районів. Встановлено, що він, безвідповідально виконуючи свої службові обов’язки, не повідомив сільську раду про розташування пам’яток археології поблизу згаданого села, внаслідок чого у 2002 році на сесії районної ради було погоджено технічну документацію про складання державних актів на право приватної власності на землю площею 14 га п’яти власникам земельних паїв, після чого пам’ятка археології була передана в приватну власність громадянам. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 505 млн. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

ДЗГ МВС України

You may also like...