Криминальная хроника Украины на 28.10.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3326 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 479 (44,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 43 пограбування, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено чотири обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 3864 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб. У них вилучено 21,4 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 431 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 85 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 31 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 142 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 23 особи загинули та 122 – травмовані.

У місті Сєверодонецьку Луганської області наприкінці серпня ц.р. у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 70-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано її ровесницю, пенсіонерку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 21 серпня в квартирі потерпілої, перебуваючи в стані психічного розладу, ножем вбила господарку.

У місті Брянці Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 31-річного місцевого жителя, який у період з 14 по 21 жовтня на міському кладовищі викрав металеві огорожі із семи могил.

У місті Пирятині Полтавської області міліцією затримано 47-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 3,8 тис. набоїв калібру 5,6 мм.

У Дніпровському районі міста Києва міліцією затримано 37-річного місцевого жителя, у якого вилучено 2 грами героїну.

У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника фінансово-економічної служби, його помічника та бухгалтера однієї з військових частин МО України. Вони впродовж 2004-2006 років, з метою заволодіння грошовими коштами, які знаходились на рахунках військової частини, вносили завідомо неправдиві дані у відомості по нарахуванню грошей на власні карткові банківські рахунки та на рахунки ще восьми осіб. Таким чином зазначені службові особи заволоділи державними грошовими коштами на суму понад 900 тис. гривень. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.200 КК України (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення).

У Кіровоградській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито арбітражного керуючого – ліквідатора Державного відкритого акціонерного товариства дочірнього підприємства Державної холдингової компанії, який вимагав та отримав 10 тис. грн. та 20 тис. доларів США від засновника приватного підприємства за продаж йому нежитлового приміщення вказаного товариства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито виконуючого обов’язки голови однієї з міських рад, який вимагав та отримав 100 тис. грн. хабара від місцевого жителя за виділення йому двох земельних ділянок загальною площею 0,3 га. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного з лісництв Карпатського держспецлісгоспу Головного управління агропромислового розвитку Чернівецької облдержадміністрації. Вони впродовж 2007-2008 років, унаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків, допустили вирубку невстановленими особами 160 дерев. У результаті цього державі завдано збитки на суму понад 500 тис. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

<b>ДЗГ МВС України</b>

You may also like...