Криминальная хроника Украины на 09.12.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 342 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 645 (37,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 8 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 33 пограбування, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, мисливську рушницю, два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 107 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 43 особи, у яких вилучено 13,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 933 особи. 

За порушеними кримінальними справами заарештовано 32 підозрювані особи.
 
Протягом минулої доби порушено 55 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 11 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортна пригода з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 95 – травмовані.

У місті Старобільську Луганської області в квартирі 37-річної безробітної жінки 38-річний раніше судимий луганчанин, на ґрунті ревнощів та після спільного вживання спиртних напоїв, пострілом з обрізу мисливської рушниці вбив 33-річного жителя цього ж міста. Після цього жінка, з метою помсти, пострілом із вищезгаданої зброї застрелила вбивцю. Господарку помешкання затримано. Зброю вилучено.

У Камінь-Каширському районі Волинської області після гасіння пожежі в житловому будинку було знайдено обгорілі тіла 45-річного безробітного господаря, його 38-річної дружини та двох їхніх малолітніх синів  (2000, 2008 р.н.). За висновком судово-медичної експертизи, смерть жінки та її синів настала внаслідок ножових поранень. Попередньо встановлено, що господар помешкання, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, завдав смертельних ножових поранень потерпілим, після чого підпалив будинок.

У місті Донецьку у червні ц.р. у своїй квартирі було знайдено мертвим з травмою голови 40-річного господаря. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 68-річного пенсіонера. Попередньо встановлено, що він удень 12 червня в квартирі потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області в підсобному приміщенні житлового будинку було знайдено мертвою 46-річну безробітну місцеву жительку. За висновком судово-медичної експертизи, її смерть настала внаслідок травми голови та ушкоджень внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 46-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 2 грудня в зазначеному приміщенні завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Пустомитівському районі Львівської області у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 64-річного пенсіонера та в непритомному стані з травмою голови – його 60-річну співмешканку, яку надалі було госпіталізовано. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох жителів зазначеного району та жителя Сокальського району згаданої області віком від 26 до 32 років, усі без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони вночі 1 грудня через незачинені двері балкону другого поверху, з метою крадіжки проникли до будинку пенсіонера, викрали зареєстровану мисливську рушницю, 3,5 тисяч гривень, ювелірні вироби та 12 картин. Частину викраденого вилучено.

У місті Красному Лимані Донецької області під час гасіння пожежі в будинку 81-річної пенсіонерки було знайдено у сараї в непритомному стані з травмою голови та зв’язаними руками власницю господарства. Потерпілу було госпіталізовано. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 31-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він розбив шибку вікна та проник до зазначеного будинку, після чого зв’язав потерпілу, завдав їй тілесних ушкоджень й викрав мобільний телефон, а переніс тіло господарки до сараю й підпалив будинок.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 43-річну громадянку Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що вона вдень 8 грудня в зазначеному місті на території одного з ринків ринку викрала в 22-річної місцевої жительки 1,8 тисяч гривень. Викрадене вилучено.

В Автономній Республіці Крим на автодорозі поблизу міста Євпаторії з автомашини 33-річного безробітного місцевого жителя вилучено п’ять кілограмів марихуани.

У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцевого жителя, колишнього військовослужбовця Збройних сил України. Він, отримавши за угодою дарування житлове приміщення, з метою приховування зазначеного факту та уникнення зняття з квартирного обліку, реалізував зазначене приміщення й незаконно отримав дві квартири (загальна площа 157,6 м кв., вартість 555,5 тисяч гривень), виділені для військовослужбовців. Прокуратурою міста Вінниці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано працівника одного з районних архітектурних бюро, яка вимагала та отримала 550 доларів США і 1,25 тисяч гривень хабара від жителя району за надання останньому проектної документації з реконструкції частини його приватного будинку для розміщення продовольчого магазину. Задокументовано ще чотири факти отримання правопорушницею хабарів на загальну суму 15,1 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Броварському районі Київської області на автодорозі поблизу села Скибин працівниками міліції затримано групу нелегальних мігрантів у складі трьох громадян Афганістану, яких власною автомашиною перевозив 38-річний безробітний житель Чернігівської області.

У місті Лисичанську Луганської області 8 грудня на вулиці наряд міліції намагався затримати 23-річного безробітного місцевого жителя, який розшукувався за підозрою в незаконному заволодінні транспортними засобами. Останній вчинив опір, накинувся на працівників міліції з ножем. Старший оперуповноважений відділення карного розшуку Лисичанського міськвідділу внутрішніх справ, після двох попереджувальних пострілів з табельного пістолета Макарова, поранив нападника в ногу і затримав. Правопорушника госпіталізовано.

ДЗГ МВС України

You may also like...