Не довіряйте малознайомим «друзям»!

Людській жорстокості немає меж. Здавалося б, покарання за неправомірні дії повинно лякати людей, але ж ні… Жорстокі вбивства та інші злочини продовжуються. Кожен день міліцейські зведення ряснять  випадками пограбування, незаконним заволодінням автотранспортом, тілесними ушкодженнями, вбивствами…

До чергової частини Конотопського міськвідділу УМВС України в Сумській області надійшло телефонне повідомлення від громадянки, яка повідомила, що у квартирі  матері вона знайшла труп її співмешканця.

На місце пригоди одразу ж виїхали працівники міліції. При зовнішньому огляді трупа виявлено тілесні ушкодження в області голови, які за попередніми даними були нанесені молотком. Загиблим виявився 52-річний житель м.Конотоп Олександр, який останнім часом доволі часто зловживав спиртними напоями.

Для розкриття даного вбивства було створено слідчо-оперативну групу з числа найбільш підготовлених співробітників міліції. Під час проведення оперативно-розшукових заходів та відпрацюванню усіх знайомих загиблого було знайдено свідка вбивства, який повідомив, що достеменно знає вбивцю. Ним виявився 21-річний Сергій, уродженець Чернігівської області. Свідок розповів, що познайомився з Сергієм тоді, коли вони разом відбували покарання у виправній колонії. Після звільнення з місць позбавлення волі на весні цього року,  Сергій приїхав до м.Конотоп, провідати свого колишнього сокамерника і залишився мешкати у місті.

Доволі часто друзі полюбляли весело відпочити у барах та нічних клубах. Вечірки не обходилися без алкогольних напоїв. Так, у один з таких вечорів, хлопці познайомилися з Олександром. Після цього, тривалий час підтримували дружні відносини.

Але один з зимових днів став для Олександра роковим. Сергій планував вчинити будь-який злочин аби таким чином отримати якісь кошти на проживання. Вийшовши на вулицю, хлопець біля бару зустрів Олександра, який був на підпитку. «Люб’язний чоловік» запропонував Сергію продовжити вечір у нього вдома, прихопивши пляшку горілки.

У теплій квартирі та після випитої чарки Олександр ліг спати, навіть не турбуючись, що без нагляду у його домівці залишається його приятель. Напевно, саме в цей момент, Сергій зрозумів, що може скористатися його безпорадним станом і зробити те, для чого цього вечора вийшов на вулицю – знайти гроші на життя. Взявши молоток, він наніс кілька ударів по голові. Переконавшись, що його жертва не дихає, він викрав з квартири DVD-програвач, електрочайник, мобільний телефон, золоту жіночу обручку, чоловічий одяг, ключі від квартири, якими злочинець ймовірно зачинив квартиру залишаючи місце пригоди. З викраденим майном він повернувся  додому та без вагань розповів приятелю про вчинений злочин.

Зрозумівши, що його можуть знайти, Сергій вирішив поїхати з міста до рідної Чернігівської області, захопивши з собою лише невелику кількість грошей та одяг.

Під час проведення оперативно – розшукових заходів з метою встановлення місця перебування та затримання злочинця були залучені співробітники Чернігівської міліції, які також підозрювали його у вчинення ряду особливо тяжких злочинів на території своєї області. Через декілька днів Сергій був затриманий. На допиті він зізнався у всіх злочинах і повідомив усі обставини вбивства Олександра.

Слідчим відділом Конотопського міськвідділу УМВС України в Сумській області порушено кримінальну справу за ст.115 ч.1 Кримінального Кодексу України
«Умисне вбивство». Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Здавалося б, що усі вже знають, що не потрібно довіряти малознайомим людям, не впускати їх в свою домівку. За свою довірливість, як бачимо, можна заплатити власним життям. Чи потрібні такі жертви?

Анна Скоробагата

СЗГ УМВС України в Сумській області         

You may also like...