В Конотопе в первые дни нового года раскрыто жестокое убийство 15-летнего парня

4 січня до чергової частини конотопської міліції звернулась мешканка міста, 1963 року народження  із заявою про зникнення її неповнолітнього сина, учня 8 –го класу однієї з місцевих шкіл.

 Як стало відомо правоохоронцям, хлопець 1 січня близько 15 години пішов з дому до своїх знайомих і вже чотири дні його місце  знаходження було невідоме. При собі він мав мобільний телефон та на дзвінки не відповідав. Під час опитування його оточення було встановлено, що хлопець мешкав зі своєю матір’ю та сестрою. Зі слів матері, того дня вона посварилася зі своїм  сином, бо той просив у неї грошей на подарунок своїй знайомій. Але мати грошей не дала і той  пішов з дому.

 Працівники міліції розпочали розшукові заходи по встановленню  безвісті зниклого. А вже у вечорі до міліції зателефонувала сестра хлопця та повідомила жахливу новину. Хлопця знайдено мертвим у покинутій будівлі дитячого садка. Слідчо – оперативна група, яка виїхала на місце пригоди виявила труп 15-річного підлітка з явними ознаками насильницької смерті  на підлозі другого поверху споруди. Судово – медична експертиза встановила, що смерть потерпілого настала в наслідок асфіксії дихальних шляхів, шляхом здавлювання органів шиї тонким шнуроподібним предметом. Окрім того в області шиї та верхньої частини тулуба виявлено сім ран, які могли утворитися від дії предмету з гострими краями.

 Розпочалась кропітка робота по встановлення злочинців та причин, які спонукали на жорстоке та зухвале вбивство підлітка

 Новину про смерть, сестрі покійного, сповістив його 17-річний знайомий. Він же й пояснив, що бачив, як товариш сварився зі своїм сусідом поблизу покинутого дитсадку. Та коли співробітники міліції стали із ним розмовляти, той почав путатися у своїх  свідченнях.    

 І вже  після затримання 17-річного зловмисника правоохоронцям вдалось встановити всі обставини трагедії, причиною якою стало банальне бажання –  наживитись.

 Як з’ясувалось, 1 січня, фігурант на вулиці зустрів свою “жертву” та запропонував віддати борг. І не отримавши бажаного, не знайшов нічого кращого як звести рахунки у такий спосіб. Спочатку він душив свого “боржника” знайденим телефонним шнуром, і коли останній почав хрипіти, щоб той не поскаржився,  наніс йому декілька ударів куском скла по шиї,  та викравши все цінне, що було в кишенях хлопця, а це – мобільний телефон і гроші в сумі 50 гривень, спокійно пішов далі святкувати.

 Та рано чи пізно таємниці розкриваються. Так сталось і цього разу, і насамперед, завдяки високому професіоналізму конотопських правоохоронців. За цим фактом в Конотопському міському відділі міліції  порушена кримінальна справа, фігуранту пред’явлено обвинувачення  за фактом вбивства неповнолітнього.     

Тетяна Кушнєрова, помічник начальника Конотопського МВ УМВС

You may also like...