Криминальная хроника Украины на 13.02.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 873 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 069 (42,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 13 розбійних нападів, 44 пограбування, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 32 особи. У правопорушників вилучено три пістолети, чотири гвинтівки, 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 800 грамів вибухівки та 440 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 65 осіб, у яких вилучено 33,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 155 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Протягом минулої доби порушено 135 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 59 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 67 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 75 – травмовані.

 У Святошинському районі міста Києва в під’їзді житлового будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 20-річного безробітного киянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано 26-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 10 лютого в зазначеному під’їзді убив потерпілого під час сварки на ґрунті ревнощів.

 У Кременчуцькому районі Полтавської області декілька днів тому було знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями 31-річного безробітного жителя райцентру, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано чотирьох місцевих жителів віком 21 та 22 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вдень 8 лютого завдали смертельних ножових ушкоджень потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У Дунаєвецькому районі Хмельницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 51-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він минулого вечора в будинку свого 34-річного односельця убив господаря пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Зброю вилучено.

 У місті Чернівцях до приміщення обласної філії банківської установи увійшов невідомий і, погрожуючи пістолетом працівникам вказаного банку, намагався заволодіти грошима. Один із працівників банку – 25-річний місцевий житель вчинив опір правопорушнику. Останній під час сутички пострілами із пістолета поранив вищезгаданого працівника в живіт та груди (медичну допомогу надано без госпіталізації). Вжитими заходами нападника затримано. Зловмисником виявився 30-річний житель обласного центру, без постійного місця роботи, раніше судимий, у якого працівники міліції вилучили пневматичний револьвер “Сафарі”.

 У місті Зимогір’ї Слов’яносербського району Луганської області за місцем проживання 35-річного безробітного чоловіка вилучено 300 грамів вибухівки.

 У місті Стаханові Луганської області міліцією затримано 44-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 500 грамів вибухівки.

 У Шевченківському районі міста Києва на вулиці міліцією затримано 25-річного місцевого жителя, у якого вилучено два грами героїну.

 У Харкові на околиці міста працівниками міліції затримано 44-річного громадянина Російської Федерації, з автомашини якого вилучено три кілограми амфетаміну.

 У Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб навчально-виробничого підприємства. Вони, без проведення відкритих тендерних торгів, за завищеною вартістю придбали у двох приватних підприємствах металопластикові вікна й електротехнічне обладнання. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 718 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керівника газопромислового підприємства. Він упродовж 2007-2008 років, не маючи відповідної ліцензії на користування надрами, незаконно здійснив видобуток понад 4,6 мільйона кубічних метрів природного газу. Унаслідок протиправних дій правопорушника державі завдано збитки на суму понад один мільйон гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.240 та ч.2 ст.364 (порушення правил охорони надр та зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління кредитної спілки. Він, зловживаючи службовим становищем, звільнив місцевого жителя від зобов’язань за кредитним договором, чим завдав збитки вказаній спілці на суму понад 1,7 мільйона гривень. Слідчим відділом Одеського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб кредитної спілки. Вони впродовж 2006-2008 років, шляхом оформлення кредитів на підставних осіб, привласнили понад два мільйони гривень вкладників зазначеної спілки. Слідчим управлінням області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано службовця одного з відділів Черкаського міського управління юстиції. Він вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від місцевого жителя за прискорення виконання судового рішення щодо повернення боргу останньому. Прокуратурою міста Черкаси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...