П’яний водій ледве не позбавив життя працівника ДАІ

Про інспектора відділення ДАІ Деражнянського райвідділу міліції старшого лейтенанта Андрія Надахівського лікарі кажуть, що він у сорочці народився, бо ж саме твердий комірець форменої сорочки та бушлата і врятував йому життя.

Сталося це увечері 5 березня на одному з автошляхів неподалік села Шпиченці. Патрульний наряд Державтоінспекції, який ніс службу у цій місцині, помітив, як по дорозі буквально петляє чоловік на мотороллері. Запідозривши, що водій перебуває у стані сильного алкогольного сп‘яніння, напарники вирішили його зупинити.

На вимогу міліціонерів чоловік припаркувався на обочині. Від нього навіть на значній відстані разюче тхнуло спиртним, тому Андрій Надахівський попросив водія пред‘явити документи. На диво, той швидко погодився і почав зосереджено порпатися у рюкзаку. Ось тут і сталося найнепередбачуваніше. Замість посвідчення на право керування транспортним засобом чоловік вихопив з сумки ножа і блискавично наніс удар у шию працівникові міліції. Гостре лезо, лише завдяки твердому комірцеві, про який уже згадувалося, зупинилося буквально у кількох міліметрах від сонної артерії.

Напарник пораненого працівника ВДАІ одразу затримав зловмисника і викликав швидку для потерпілого. Кілька днів лікарі місцевої райлікарні перебували у напруженні, хвилюючись за життя правоохоронця. Але, на щастя, молодий організм 29-річного Андрія швидко почав одужувати.

Як розповів на допиті 38-річний затриманий, того дня він добряче «посвяткував» разом з родичем у сусідньому селі і надвечір повертався додому. Чому напав на працівника міліції, пояснити він так і не зміг, вмотивувавши свою неадекватну поведінку лише станом сильного алкогольного сп‘яніння.

Наразі відносно затриманого порушена кримінальна справа за ознаками ч. 2 статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень).

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...