Повернення із заробітків «відзначили» вбивством товариша

Два жителі Славути «відзначили» своє повернення із заробітків вбивством 37-річного товариша.

Відомо ж бо, що на чужині земляк стає ближчим за родича, тож у Києві під час роботи на автосервісі подоляни потоваришували, ще й відпустку в один час випросили, на біду. Очевидно, єднала чоловіків не тільки любов до транспортних засобів, а й потяг до вживання алкогольних напоїв. Повернувшись додому, молодики і не думали про розставання: цілий день відзначали свій приїзд, а наступного дня, замість приділити увагу рідним, зранку знову засіли за пляшкою, аж поки стемніло — урочисте відзначення повернення на батьківщину, як бачимо, врешті, перетворилося на звичайнісіньку пиятику.

26-річний молодик запросив свого старшого 33-річного товариша-заробітчанина для продовження банкету до себе додому, а дорогою прихопили і сусіда, що саме вийшов з цигаркою у двір.

Аж до півночі жителі будинку слухали регіт та перемовини нетверезих чоловіків, які розкоркували уже четверту за рахунком пляшку оковитої. Раптом один із чоловіків виявив, що п’ятдесят гривень, завбачливо залишені ним на серванті, зникли. І за сценарієм подібних історій «зеленого змія» почалися розборки. Позаяк товариші ніяк не могли запідозрити одне одного у нечесності, звинуватили у крадіжці грошей свого гостя. Відсутність на одязі чоловіка кишень та демонстрація цього не допомогли, п’яниці накинулись на бідолашного та почали руками і ногами просто забивати його. У розпалі побиття зловмисники навіть не помітили, що чоловік уже давно перестав рухатися. Коли ж, нарешті, п’яниці усвідомили, що знущаються над нерухомим, можливо, уже й мертвим, — нічого кращого не вигадали, як просто викинути потерпілого з балкону третього поверху, самі ж подалися вниз сходами.

Слідчо-оперативна група Славутського райвідділу міліції, яку викликали на підозрілий шум, затримали вбивць у підвалі, де вони уже встигли сховали тіло вбитого чоловіка. Наступної ночі вони мали повернутися за ним, щоб перевезти в надійніше місце, подалі від людського ока.

Ось так, зовсім молоді люди позбавили майбутнього себе та вкоротили віку невинному чоловікові через відсутність потреби у більш цивілізованому проведенні вільного часу, вбачаючи зміст життя у чарці.

Відносно підозрюваних порушено кримінальну справу за статтею 115 ККУ «Навмисне вбивство».

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області
 

You may also like...