Криминальная хроника Украины на 26.03.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 134 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 145 (41,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, шість фактів спричинення тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 60 пограбувань,  чотири  незаконні заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено п’ять обрізів мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 900 грамів вибухівки та 1 132 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 72 особи, у яких вилучено 17,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 9 217 осіб.      

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Протягом минулої доби порушено 236 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 94 – у сфері службової діяльності, у тому числі 20 – за хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 73 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, в яких шість людей загинуло та 91 – травмовано.

У місті Сєверодонецьк Луганської області 23 березня у своїй квартирі знайдено мертвим з ножовими пораненнями 42-річного приватного підприємця.
У результаті  оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного місцевого мешканця, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо з’ясовано, що він уранці 23 березня, в зазначеному місті, в квартирі потерпілого вбив ножем господаря під час сварки на ґрунті неприязних стосунків.

У  Херсоні 24 березня на подвір’ї власного домогосподарства знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями 70-річну пенсіонерку, яка невдовзі померла в лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річного чоловіка без певного місця мешкання й роботи. Попередньо з’ясовано, що він спричинив смертельні ножові поранення господарці під час сварки на ґрунті неприязних стосунків.

У Свердловській міськраді Луганської області, поблизу міста Червонопартизанськ, працівники міліції затримали 38-річного мешканця міста Свердловська, без постійного місця роботи, раніше судимого, який намагався вивезти до Російської Федерації майже п’ять кілограмів ртуті (вилучено).

У Святошинському районі Києва 28 лютого до міліції звернулася 56-річна місцева мешканка, посадовець однієї з облдержадміністрацій, яка заявила, що кілька хвилин тому на стоянці, біля супермаркету, в той час, коли вона знаходилася у своїй автомашині “Мерседес”, невідомий розбив скло й відібрав у неї сумочку, в якій було 7,5 тисяч гривень та особисті документи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою у скоєному затримали громадян Грузії – двох братів віком 31 та 37 років.

У місті Краснодон Луганської області, на залізничному вокзалі, працівники міліції затримали 53-річного безробітного мешканця міста Суходільськ Краснодонської міськради, в якого вилучено 800 грамів вибухівки та шість електродетонаторів.

У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий торік без отримання відповідної ліцензії виконав ремонтно-будівельні роботи на об’єктах відділу освіти однієї з райдержадміністрацій та незаконно отримав прибуток на загальну суму 358,2 тисячі гривень. Слідчим управлінням  порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову фермерського господарства, котрий у 2007 році надав до місцевої філії банківської установи неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна й незаконно отримав кредит у сумі 450 тисяч гривень. Правопорушника затримано. Слідчим відділом Одеського  міськуправління порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника відділення філії банківської установи, яка уклала з фізичними особами угоди про прийняття грошових внесків на депозитні рахунки вказаної установи на загальну суму 1,26 мільйона гривень, а  гроші  привласнила. Миргородською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191  (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий завищив об’єми виконаних робіт з ремонту обладнання каналізаційно-насосної станції в одному із селищ області, на підставі чого зазначеному товариству було незаконно перераховано 284,9 тисяч гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...