Криминал в Украине за прошлые сутки: 4 убийства, 4 разбоя, 36 ограблений, 5 угонов…

 Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 607 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 381 (38,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 36 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 58 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 16 осіб, у яких вилучено 7,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 020 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 81 дорожньо-транспортна пригода з потерпілими, у яких чотири особи загинули та 103 – травмовані

У місті Рівному в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 47-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 29 квітня в зазначеному місті на місцевому ринку під час сварки на ґрунті неприязних відносин завдав ножове поранення грудей 42-річному громадянину Азербайджанської Республіки (4 травня помер у лікарні).

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 26-річного громадянина Китайської Народної Республіки, студента Харківського національного університету. Попередньо встановлено, що він увечері 1 травня на вулиці зазначеного міста під час сварки на ґрунті неприязних відносин завдав ножові поранення 27-річному безробітному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано.

У місті Києві на станції метро працівниками міліції затримано 37-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучено 10 грамів макової соломки.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керуючого відділенням банківської установи, котрий упродовж минулого року використав на власні потреби 197,3 тисяч гривень, 2,35 тисяч доларів США та чотири тисячі євро вкладників зазначеного банку. Прокуратурою Липовецького району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї з сільських рад Радехівського району, котрий вимагав п’ять тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння йому в реалізації однієї з будівель (загальна площа 600 кв. метрів), що знаходиться на балансі зазначеної сільради. Хабарника затримано під час отримання частини хабара в сумі 300 доларів США. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника одного з управлінь Звенигородської міської ради, котрий вимагав та отримав чотири тисячі гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду одного з приміщень, що знаходиться на балансі зазначеної міськради. Хабарника затримано. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

You may also like...