Викрадені дорогі іномарки преміум-класу злодії продавали на Кавказ

Чергову злочинну групу автовикрадачів затримали працівники міліції Хмельниччини.

Молоді люди віком 30-35 років упродовж 2-х років викрадали транспортні засоби на території західних областей України та навіть у країнах західної Європи. Перевагу надавали автомобілям преміум-класу, таким як «Лексус», «Мерседес», «БМВ-Х5», «Порше» та іншим. На крадених автівках одразу перебивали номери агрегатів та готували на них необхідний пакет фальшивих документів. Згодом, коли «пристрасті» навколо викрадення дещо вщухали, частину транспортних засобів переправляли на Кавказ, де продавали за третину їх реальної вартості, іншу частину реалізовували на Україні.

Мережа збуту краденого була налагоджена досить чітко. Іномарки знаходили своїх покупців в тому числі і через мережу Інтернет. Схема злочинної діяльності була відпрацьована до автоматизму — одні учасники групи викрадали, інші готували документацію, треті переправляли за кордон. Не обійшлося тут і без корумпованих зв’язків у владних і правоохоронних структурах.

Хмельницькі оперативники витратили понад півроку, аби задокументувати діяльність злочинної групи та затримати частину її учасників. Уже встановлено 18 активних учасників угруповання, а також виявлені місця, де «відстоювались» крадені машини, перероблялись номери агрегатів та виготовлялась документація.

Наразі розслідування триває, і працівники міліції мають обґрунтовані підозри щодо причетності викрадачів до зникнення понад 50 автомобілів у Києві, Донецькій, Черкаській, Хмельницькій, Вінницькій та Київській областях, а також і за межами нашої держави.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...