Харьковчанка и трое ее детей занимались поставкой «живого товара» в Россию

У результаті спільної спецоперації працівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Харківській області, Управління по боротьбі з торгівлею людьми ГУМВС, Служби безпеки України  та прикордонної служби виявлений та перекритий канал незаконної торгівлі людьми. Про це повідомляє заступник начальника УБОЗ ГУМВС України в Харківській області Сергій Лисенко.

За його словами, на Південному вокзалі міста Харкова під час огляду пасажирського потягу сполученням «Керч-Москва» правоохоронці  затримали чотирьох  мешканців Харківської області – двох жінок та двох чоловіків, а конкретніше – матір, її двох синів та доньку,  які намагалися переправити через державний кордон України до міста Москва п’ятьох дівчат з метою їх подальшої сексуальної експлуатації. До речі, один із синів та донька вже притягувалися до кримінальної відповідальності за ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Як встановили оперативники УБОЗ, зловмисники розробили чітку схему поставки українських жінок  з України до Російської Федерації та діяли більше двох років. Мати разом із синами займалася вербуванням та відправкою майбутніх «нічних метеликів» з України до Росії. У  Москві донька затриманої, яка тривалий час там мешкала,  забезпечувала зустріч дівчат та подальшу їх доставку на місця «праці», зокрема на автомобільні шляхи. Коштували дівчата приблизно від 300 до 500 доларів США.

За даним фактом Слідчим управлінням ГУМВС України в Харківській області  порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...