У Конотопі затримані 9-річні «домушники»

20 серпня співробітники кримінальної міліції у справах дітей Конотопського міського відділу міліції затримали двох 9-річних домушників.

19 серпня до чергової частини  міськвідділу зателефонувала жителька одного з мікрорайонів міста та повідомила, що невідомі злочинці проникли до її дачного будинку, звідки винесли вироби з металу на суму близько 1 тисячі гривень.

Вже наступного дня правоохоронці затримали двох крадіїв. Та навіть їм, людям у погонах, було дивно дізнатися, що домушникам ледь виповнилося по 9 років. До будинку вони потрапили через фіранку. Яку, до речі, відкрили ломом.

Як розповів один з хлопчаків, ломика вони взяли у курятнику цього ж господарства. Відчинили їм фіранку та пролізли в помешкання. Там же взяли всі металеві речі, які тільки можна було б здати у пункт прийому металобрухту. Потім відчинили двері, погрузили усе викрадене на возика і покатили до пункту прийому металому.

Турбує й той факт, що працівниця цього пункту не лише не поцікавилася у дітлахів, де вони взяли металолом, а прийняла їх зі спокійною душею та оцінила весь товар аж у 17 гривень.    

Про цю історію дізналась і 14-річна старша сестра одного з хлопців. Та припинити їх наміри вона навіть не намагалася. Лише коли маленькі крадії похвасталися своїм «заробітком», дівчина відібрала у них 7 гривень, сказавши, що їм вистачить й  десятки.

– Розумієте, хоча хлопцям виповнилося лише по 9 років, вони проявили себе як справжні професіонали своєї «справи», – розповідає оперуповноважений КМСД Конотопського МВ ГУМВС України в Сумській області Євгеній Хрокало. – Вони ж знали, що у цьому помешканні ніхто постійно  не мешкає, господарі з’являються  або у вихідні або у вечорі після закінчення робочого дня. Тому й прийняли рішення проникнути до будинку уранці.

І хоча зловмисники виявились дітьми, їх вчинок був досить дорослим та чітко запланованим. Обидва хлопчики ростуть у нормальних сім’ях. Та що саме штовхнуло цих дітей скоїти реальний злочин тепер будуть з’ясовувати працівники міліції та психологи.    

Тетяна Кушнєрова, помічник начальника Конотопського міського відділу міліції

You may also like...