Криминальная хроника Украины за 05-07.09.2009

Криминальная хроника Украины на 05-06.09.2009

05.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 846 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 929 ( 39,8 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, дев’ять фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 32 пограбування, вісім незаконних заволодінь транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано три особи. У правопорушників вилучено 198 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб. У них вилучено 25,6 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 771 особу.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

 Протягом минулої доби порушено 34 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 12 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких десять осіб загинули та 131 – травмовані.

 У місті Дніпрорудне Василівського району Запорізької області 1 вересня на вулиці невідомий пострілами з невстановленої зброї вбив 26-річного місцевого мешканця та поранив у живіт 23-річного безробітного місцевого мешканця (госпіталізовано). З місця події було вилучено вісім гільз калібру 7,62 мм. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів, за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 22-річного місцевого мешканця, студента одного з університетів Москви. Попередньо встановлено, що він скоїв злочин на ґрунті ревнощів.

 У Станично-Луганському районі Луганської області 8 серпня на вулиці було знайдено мертвим 39-річного безробітного місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 53-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який на подвір’ї власного домогосподарства вбив потерпілого праскою під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У Жашківському районі Черкаської області 3 вересня у власному будинку було знайдено мертвою з травмою голови 38-річну безробітну. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він молотком вбив господарку у її ж будинку під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів.

 У Житомирській області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного безробітного місцевого жителя, який 29 серпня на території свого домогосподарства вбив сокирою 41-річного громадянина Республіки Узбекистан під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів. Для того, аби приховати сліди злочину, зловмисник закопав тіло на околиці селища ( тіло знайдено).

 В Уманському районі Черкаської області у результаті проведення спеціальної операції працівники міліції затримали 17-річну жительку міста Хмельницького, яка 3 вересня у цьому ж місті, скориставшись довірою своєї знайомої – 20-річної безробітної місцевої жительки, викрала її двомісячну дочку й переїхала до одного із селищ Черкаської області. Дитину повернуто матері.

 У Шполянському районі Черкаської області 23 квітня до приміщення сільського відділення зв’язку центрального поштового зв’язку міста Сміли увірвалися двоє невідомих у масках. Нападники завдали тілесні ушкодження 42-річній місцевій жительці, начальнику цього відділення (медичну допомогу надано без госпіталізації), викрали з каси 300 гривень й втекли. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 25 та 26 років, яких підозрюють у скоєнні цього розбійного нападу.

 У місті Маріуполь Донецької області 28 липня до міліції звернулася 61-річна місцева жителька, яка заявила, що минулого тижня невідомі на міському кладовищі пошкодили пам’ятники на трьох могилах. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на міському кладовищі викрав металеві фрагменти з пам’ятників на трьох могилах.

 У Сквирському районі Київської області у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого жителя, який 1 вересня проник до дачного будинку 25-річної киянки й викрав 2,5 тисяч гривень.

 У місті Макіївка Донецької області працівники міліції затримали 49-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено шість кілограмів марихуани.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства, які надали до Сімферопольської філії відкритого акціонерного товариства підроблену декларацію про доходи й незаконно отримали 195 тисяч гривень кредиту, який не повернули. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.222 «Шахрайство з фінансовими ресурсами» КК України

 У Миколаївській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які на підставі підроблених документів незаконно отримали в Миколаївській філії банку 28 мільйонів гривень кредиту, чим завдали збитки банківській установі на цю суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 «Шахрайство з фінансовими ресурсами» та ч.1 ст.366 «Службове підроблення» КК України.

 На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього керівника відділення кредитної спілки, який вимагав та отримав 4,2 тисяч гривень хабара від місцевої жительки за сприяння в отриманні кредитів. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

06.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 878 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 479 ( 38,1 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 25 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано десять осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 32 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 29 осіб. У них вилучено 12,5 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 919 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 22 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них вісім – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 129 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 22 особи загинули та 153 – травмовані.

 У місті Херсоні 28 серпня у будинку 41-річного безробітного було знайдено тіло 43-річного безробітного місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного місцевого жителя, який у своєму будинку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

 У місті Ясинуватій Донецької області 29 серпня на вулиці було знайдено в непритомному стані 50-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 73-річного місцевого жителя, який на вулиці завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Макіївці Донецької області 1 вересня у своєму будинку було знайдено в непритомному стані 45-річного безробітного, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого жителя, який у будинку потерпілого завдав йому смертельні тілесні ушкодження під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Дружківці Донецької області 1 вересня у своєму будинку було знайдено мертвою із травмою голови 71-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річного безробітного місцевого жителя – сина потерпілої. Попередньо встановлено, що він у будинку своєї матері завдав їй смертельні тілесні ушкодження під час раптово виниклої сварки.

 У місті Горлівці Донецької області 4 вересня на подвір’ї домогосподарства 48-річного безробітного було знайдено присипане землею тіло з ножовими пораненнями 22-річної безробітної жительки міста Артемівська. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя, на подвір’ї якого й було знайдено тіло. Попередньо встановлено, що він у своєму будинку вбив ножем потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло закопав на території власного домогосподарства.

 У місті Макіївці Донецької області 4 вересня на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням живота 54-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя, який на вулиці завдав смертельне ножове поранення потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного безробітного жителя міста Селидового Донецької області. Попередньо встановлено, що він 5 вересня в будинку потерпілої під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, вбив ножем 34-ну господарку та її 38-річного знайомого, після чого зловмисник намагався покінчити життя самогубством, завдавши собі ножове поранення шиї (госпіталізовано).

 У Новотроїцькому районі Херсонської області у будинку 34-річного безробітного місцевого жителя працівники міліції вилучили 17 снарядів калібру 25 мм часів Великої Вітчизняної війни.

 У місті Житомирі на вулиці працівники міліції затримали 27-річного місцевого жителя, у якого вилучено 20 грамів амфетаміну.

 У місті Харкові працівники міліції затримали 30-річного безробітного, з квартири якого вилучено п’ять грамів героїну.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства. Вони, у порушення вимог Кодексу України «Про надра», без відповідної ліцензії, видобували пісок поблизу озера Донузлава, чим завдали збитки державі на загальну суму 357 тисяч гривень. Сакською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) і ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління та головного бухгалтера кредитної спілки. Вони впродовж останніх семи років, використовуючи загублені паспорти громадян України, оформляли на підставних осіб кредитні договори, а грошові кошти привласнювали. Наразі задокументовано понад 20 фальсифікованих кредитних договорів та касових документів на загальну суму 1,2 мільйона гривень. Слідчим відділенням Миколаївського райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України .

 У Херсонській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який надав до місцевої філії банку неправдиві відомості щодо фінансової спроможності його дружини й незаконно отримав кредит у сумі 159,1 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 

07.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 252 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 270 ( 39,1 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 26 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано чотири особи. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 425 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 16 осіб. У них вилучено 14,4 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 396 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 535 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 211 – у сфері службової діяльності, у тому числі 28 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 21 особа загинула та 136 – травмовані.

 У місті Донецьку 5 вересня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 59-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства працівники міліції затримали 30-річного безробітного сина потерпілої, який у квартирі своєї матері вбив її ножем під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Маріуполі Донецької області 4 вересня на вулиці було знайдено мертвим 44-річного безробітного місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизі його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного місцевого жителя, який на вулиці завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час раптово виниклої сварки.

 У місті Маріуполі Донецької області 5 вересня у своєму будинку було знайдено в непритомному стані з травмою голови 28-річну безробітну, яка невдовзі померла у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який на вулиці завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілій під час раптово виниклої сварки.

 У Снятинському районі Івано-Франківської області 3 вересня у будинку 64-річного пенсіонера було знайдено мертвим з ножовим пораненням спини 56-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 64-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у своєму будинку вбив ножем односельця під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Олександрії Кіровоградської області 6 вересня на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням шиї 27-річного громадянина Російської Федерації, який невдовзі помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який на вулиці міста завдав смертельні ножові поранення потерпілому під час раптово виниклої сварки.

 У Павлоградському районі Дніпропетровської області 6 вересня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів віком 21 та 25 років. Попередньо встановлено, що вони, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, у селі на кладовищі пошкодили пам’ятники на 20 могилах.

 У Деснянському районі міста Києва на території овочевого ринку працівники міліції затримали 44-річного громадянина Грузії, який за декілька хвилин до цього викрав 900 гривень виручки з прилавку 36-річного приватного підприємця. Гроші вилучено.

 У Сумській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано директора комунального підприємства, який отримав тисячу гривень хабара від жителя міста Ромни за виділення йому двох торгових місць на території підприємства. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Тернопільській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб Аграрного фонду України. Вони, усупереч заборони державного підприємства, реалізували товариству з обмеженою відповідальністю та приватному підприємству більше 410 тонн цукру-піску на загальну суму 1,17 мільйона гривень, який не відповідає встановленим стандартам. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.227 (випуск або реалізація недоброякісної продукції) КК України.

 На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони незаконно використовували в бухгалтерському та податковому обліках реквізити двох товариств з обмеженою відповідальністю та, шляхом зменшення об’єкту оподаткування, за рахунок штучного завищення податкових витрат товариства, ухилились від сплати податків на прибуток у сумі понад 23 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

МВС України
 

You may also like...