Криминальная хроника Украины на 22.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 843 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 086 (43,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 34 пограбування, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено чотири обрізи мисливських рушниць, дві гранати та 227 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 40 осіб, у яких вилучено 48,6 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 290 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 118 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 37 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 110 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 25 осіб загинули та 129 – травмовані.

 У місті Лубнах Полтавської області 20 вересня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 33-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 20 вересня на вулиці зазначеного міста вбив ножем потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Богодухові Харківської області 28 листопада минулого року у своєму будинку було знайдено мертвим 89-річного пенсіонера. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції викрили раніше затриманого за крадіжки 27-річного безробітного мешканця Дергачівського району зазначеної області. Попередньо встановлено, що він уночі 26 листопада разом зі своїм 20-річним братом, з метою крадіжки, через вікно проникли до будинку потерпілого, завдали смертельних тілесних ушкоджень господарю й викрали особисті речі. Частину викраденого вилучено. Співучасника злочину також затримано.

 У селищі Віньківцях Хмельницької області 21 вересня у своєму будинку 42-річний безробітний місцевий мешканець пострілом із зареєстрованого мисливського карабіну вбив свою колишню 37-річну дружину під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, після чого покінчив життя самогубством, провівши постріл із зазначеної зброї собі в груди. Зброю вилучено.

 У місті Павлограді Дніпропетровської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він у червні минулого року вивіз до Російської Федерації 29-річну безробітну місцеву мешканку, де продав її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на Батьківщину.

 У місті Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 12 кілограмів макової соломки.

 У Болградському районі Одеської області на вулиці працівники міліції затримали 32-річного громадянина Республіки Молдови, у якого вилучили два кілограми марихуани.

 У Вінниці працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий шляхом шахрайства заволодів майном іншого приватного підприємця (два приватні будинки, які були надані під заставу до банківської установи для отримання кредиту), чим завдав збитки останньому на суму понад два мільйони гривень. Прокуратурою Ленінського району міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю та акціонерного товариства закритого типу, котрий упродовж останніх трьох років не сплатив страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, чим завдав збитки державі на суму понад 553 тисячі гривень. Прокуратурою Малинського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.212-1 (ухилення від сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування) КК України.

 На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб приватного підприємства, котрі в 2007 році уклали лізингові угоди з товариством з обмеженою відповідальністю на оренду транспортних засобів (шість автобусів ПАЗ) та в подальшому почали ухилятися від сплати лізингових платежів. Унаслідок цих протиправних дій вказаному товариству завдано збитки на суму понад 380 тисяч гривень. Слідчим відділом ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

 У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника дозвільного сектору відділу зовнішньої реклами одного з комунальних підприємств, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння їй в отриманні дозволу на встановлення рекламного щита. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...