Криминальная хроника Украины на 06.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 068 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 108 ( 41,6 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 33 пограбування, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 238 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 32 особи. У них вилучено 17,1 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 220 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

 Протягом минулої доби порушено 16 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них три – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 139 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 27 осіб загинули та 155 – травмовані.

 У місті Івано-Франківську 25 вересня на вулиці було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 31-річного безробітного жителя міста Маріуполя Донецької області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 36-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який на вулиці міста вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки.

 У місті Херсоні працівники міліції затримали двох місцевих жительок віком 31 та 37 років, які в лютому цього року вивезли до Російської Федерації двох безробітних жительок області, віком 23 та 37 років, де продали їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на Батьківщину.

 У місті Чернігові працівники міліції затримали чотирьох громадян Республіки Білорусь, віком 20-24 років, у яких вилучено 126 грамів метамфетаміну.

 В Амвросіївському районі Донецької області працівники міліції затримали 49-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 5,3 кілограма марихуани.

 У Кіровоградському районі Кіровоградської області працівники міліції затримали 26-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено п’ять кілограмів марихуани.

 У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено два грами героїну.

 На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців районної державної адміністрації та товариства з обмеженою відповідальністю. Вони у грудні минулого року підробили акти виконаних робіт з відновлення річки Бистриця Надвірнянська (роботи виконані не в повному обсязі), чим завдали збитки державі на суму 723,3 тисячі гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали чотирьох місцевих жителів, які виготовляли диски для лазерних систем зчитування із записом аудіовізуальних творів, а також незаконно зберігали та реалізовували цю контрафактну продукцію. У затриманих вилучено продукції на загальну суму близько 200 тисяч гривень та обладнання для тиражування. Крім того, здійснивши незаконне відтворення аудіовізуальних творів та фонограм на вказаних носіях інформації, правопорушники порушили авторські та суміжні права, які належать п’ятьом товариствам з обмеженою відповідальністю, чим завдали їм збитки на загальну суму близько 70 тисяч гривень. Слідчим управлінням УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав) та ч.2 ст.203-1 (незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва) КК України.

 У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, які під час проведення експертної оцінки початкової вартості будівлі дошкільного навчального закладу занизили вартість об’єкту, що підлягав реалізації на аукціоні, чим завдали збитки державі на загальну суму 282 тисячі гривень. Прокуратурою міста Лисичанська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців приватного підприємства, які підробили акти виконаних робіт з реконструкції тепломережі в місті Стрий (фактично роботи виконані комунальним підприємством) та надали їх до управління житлово–комунального господарства облдержадміністрації й незаконно отримали понад мільйон гривень бюджетних коштів. Районною прокуратурою міста Львова порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора державного підприємства, який підробив матеріали відводу дерев у вибіркові санітарні рубки щодо їх кількості та діаметру й наказав зрізати біля півтори сотні дерев цінних порід. Унаслідок цього державі завдано збитки на суму 1,1 мільйона гривень. Обласною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст.246 (незаконна порубка лісу), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...