Криминальная хроника Украины на 20.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 886 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 007 (41,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 24 пограбування, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів  вибухівки та 304 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 36 осіб, у яких вилучено 38,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 265 осіб.                                                         

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 69 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 20 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 114 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 21 особа загинула та 134 – травмовано.

У місті Алушті Автономної Республіки Крим 17 жовтня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 47-річного безробітного мешканця міста Українська Донецької області. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 54-річного місцевого мешканця, робітника відкритого акціонерного товариства. Попередньо встановлено, що він уранці 17 жовтня вбив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Канівському районі Черкаської області 16 жовтня до приміщення одного з селищних відділень поштового зв’язку зайшли двоє невідомих у масках й під загрозою предмета, схожого на пістолет, відібрали в касира згаданого відділення 600 гривень. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні цього злочину працівники міліції затримали трьох мешканців згаданого району віком від 27 до 39 років. У затриманих вилучено спецзасіб ПМР, призначений для стрільби гумовими кулями.

У Донецькій області на околиці міста Костянтинівки 18 жовтня в лісосмузі було знайдено мертвою з ознаками удушення невідому жінку. Потерпілою виявилася 29-річна безробітна місцева мешканка. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річну безробітну мешканку зазначеного міста. Попередньо встановлено, що вона вночі 18 жовтня на вулиці задушила потерпілу під час сварки на ґрунті ревнощів, а її тіло заховала у вищезгаданій лісосмузі.

У Дніпропетровську в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих мешканців, віком 42 та 40 років (директор товариства з обмеженою відповідальністю та безробітний). Попередньо встановлено, що вони вранці 19 жовтня на території воднолижного комплексу зазначеного товариства під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв пострілами з власних зареєстрованих мисливських рушниць пошкодили автомашину 26-річної безробітної місцевої мешканки. Крім того, під час огляду в службовому кабінеті вищезгаданого директора ТОВ виявлено та вилучено незареєстровану малокаліберну гвинтівку й 134 набої до різної зброї.

В Одесі 15 жовтня на залізничному вокзалі до міліції звернувся 39-річний чоловік, без постійного місця проживання та роботи. Він заявив, що 15 годин тому, в залі очікування згаданого вокзалу невідома жінка викрала коляску з його однорічним сином. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали в Миколаєві 24-річну безробітну, раніше судиму мешканку міста Запоріжжя. Дитину повернуто батькам.

В Одесі на вулиці працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили грам героїну.

У Кремінському районі Луганської області працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 10 кілограмів марихуани.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі з січня по вересень минулого року, з метою ухилення від сплати загальнообов’язкових платежів до Пенсійного фонду України, утричі зменшували суми виплаченої заробітної плати працівникам зазначеного товариства. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 370 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі з січня 2008 по вересень цього року незаконно реалізували бензин та дизельне паливо державного резерву (вартість понад 8,7 мільйона гривень), чим завдали збитки державі на згадану суму. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191  (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад Тлумацького району, котра вимагала та отримала чотири тисячі доларів США хабара від мешканця вказаної області за сприяння йому в отриманні двох земельних ділянок загальною площею 5 гектарів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного державного податкового ревізора-інспектора однієї з районних ДПІ, котрий вимагав та отримав сім тисяч гривень хабара від приватного підприємця за ненакладення штрафних санкцій за виявленими під час перевірки порушеннями. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...