Мамо, мене зґвалтували!

Проте, що не слід довіряти малознайомим людям, на все життя запам’ятає  17-річна сумчанка Олена. Дівчина й гадки не мала, що наслідком   випадкового знайомства з приятелем свого дядька стане її зґвалтування, а від перенесеного  психічного потрясіння тривалий час доведеться приймати заспокійливі пігулки. Навіть тепер, коли її ґвалтівник отримав одинадцять з половиною років тюрми, Олена й досі здригається , коли пригадує події тієї страшної ночі.

Близько сьомої години ранку Олена подзвонила у двері своєї квартири. Мати, яка провела безсонну ніч в очікуванні доньки, лише поглянула в її заплакані  очі – одразу зрозуміла, що трапилось щось страшне. « Мамо, мене зґвалтували! Що  тепер робити? Так гидко. Я боюся цих людей. Вони сказали, якщо хтось дізнається, вони мене просто вб’ють», – заридала Олена. Мати була приголомшена таким повідомленням, проте кинулась заспокоювати доньку і відвела її до спальні відпочити. Знесилена Олена заснула . А жінка зателефонувала до міліції.

Правоохоронці переконали дівчину дати свідчення проти кривдників і пообіцяли всіляку підтримку. І Олена почала свою розповідь.

Того вечора вона  поверталась від подруги, коли зустріла свого родича. З Василем вони завжди підтримували хороші стосунки, тому дівчина радо погодилась посидіти з ним в кафе за чашкою кофе. До їх столику підійшов чоловік з пляшкою горілки . Василь зрадів : « Яка зустріч! Знайомся, Олено, це мій друг Віталій. Ми з ним свого часу на нарах разом сиділи». За дружньою розмовою чоловіки швидко захмеліли. Олені ці балачки почали набридати і вона попросила чоловіків відвести її до дому. Але Василю явно хотілося продовжити спілкування. « Ви продовжуйте, а мені вже час», – образилась Олена на свого родича і встала з-за столу. Вже по дорозі  на таксі її наздогнав Віталій і запропонував підвести, мовляв, так багато хуліганів в місті, а гарненька дівчина без супроводу завжди може потрапити в якусь халепу. « Знайомся, це Олексій» – представив він водія. Олексій посміхнувся дівчині і підморгнув Віталію. Через вікно Олена побачила як до їх машини біжить Василь, але таксист лише помахав йому рукою і дав газу. Дорогою чоловіки майже пошепки розмовляли між собою. Після чого Віталій запропонував заїхати до ресторану розміняти гроші, щоб розрахуватися. Це викликало підозри в дівчини. Вони посилились, коли  водій раптово змінив напрямок руху і помчав за місто. Налякана Олена не знала, що й думати. Вона благала зупинитись, погрожувала міліцією. « Стули рота,  все тут оплачено!», – гримнув на неї Олександр. Поки один крутив руля, інший пристав до дівчини з поцілунками.   Нарешті машина зупинилась. « Я злякалась дуже. Ніяких домів, безлюдне місце. Поруч лише ліс, а ще росли комиші., – плаче Олена, –  на задне сидіння пересів Олександр. Вони почали обидва чіплятися до мене. Вимагали інтим.. Я відмовлялась. Тоді Олександр каже Віталію : « А ти дай її по печінці, вона буде по іншому балакати». Той розмахнувся і вдарив мене.  Потім погрожували вбити. Я розуміла, що вони дуже розлютились. За їх наказом я зняла з себе весь одяг. Те що було далі, пригадувати гидко.  Поводили себе наче тварюки. На все життя запам’ятаю.» Знущання над неповнолітньою дівчиною продовжувалось декілька годин. Коли останні отримали все, що хотіли, вони таки погодились відвезти Олену до дому. Проте попередили, щоб мовчала.

Затримали Віталія наступного дня. Це для нього виявилось повною несподіванкою. В надії, що дівчині соромно буде розповісти свої нічні пригоди, він почував себе безкарним. Під час слідства Віталій постійно  змінював показання, а на суді намагався впевнити суддів, що в міліції з нього «вибили» свідчення. Проте факти – серйозна річ і говорили проти нього.  Олександра й досі затримати не вдалося. Мабуть відчувши щось неладне чоловік втік і тепер знаходиться в розшуку. Приговор суду – одинадцять з половиною років позбавлення волі. Можливо цього часу і вистачить , щоб спокути свою провину. А скільки часу потрібно, щоб вилікувати дівочу душу і повернути Олені віру в людей ?

Ельвіра Біганова, СЗГ ГУМВС Сумська область

You may also like...