Криминальная хроника Украины на 02.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 037 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 930 (38,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 40 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

 За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб, в яких вилучено два автомати, три пістолети, гвинтівку, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 170 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб, у яких вилучено 7,1 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 995 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 55 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 15 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 111 – травмовані.

 У місті Миколаєві в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох місцевих мешканців, віком від 26 до 37 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони в січні цього року вивезли до Турецької Республіки 29-річну безробітну мешканку вказаного міста, де продали її сутенерам для сексуальної експлуатації. Крім того, у цьому ж місті працівники міліції викрили раніше затриману за скоєння аналогічного злочину 40-річну безробітну мешканку Миколаївського району Миколаївської області. Попередньо встановлено, що вона в лютому минулого року вивезла до Турецької Республіки 20-річну безробітну мешканку обласного центру, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на Батьківщину.

 У Печерському районі міста Києва 1 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного безробітного місцевого мешканця та 27-річного громадянина Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що вони, шляхом зламу замків вхідних дверей, проникли до квартири 62-річної пенсіонерки, викрали 12 тисяч доларів США, шість тисяч євро, 30 тисяч гривень та ноутбук. Викрадене вилучено.

 У Харкові 1 грудня до міліції по спецлінії “102” зателефонувала невідома та повідомила, що у двох місцевих супермаркетах закладено вибухівку. На час обстеження із згаданих супермаркетів було евакуйовано майже 800 відвідувачів та обслуговуючого персоналу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробила 67-річна безробітна місцева мешканка. Зловмисницю затримано.

 У Дніпровському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 39-річного громадянина Азербайджанської Республіки, у якого вилучили три грами героїну.

 У місті Харкові на вулиці працівники міліції затримали 39-річного громадянина Соціалістичної Республіки В’єтнам, у якого вилучили 0,3 грама героїну.

 У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі у порушення вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, у період дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, без погодження з розпорядником майна, незаконно перерахували товариству з обмеженою відповідальністю кошти в сумі 5,9 мільйона гривень (перевищує 1% балансової вартості активів згаданого державного підприємства). Внаслідок цих дій державі завдано збитки на вказану суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили мешканця міста Луганська, котрий за місцем проживання, за допомогою інтернет-магазину, незаконно організував тиражування та розповсюдження контрафактних примірників спеціалізованого програмного забезпечення автомобільної тематики. Внаслідок цих дій одній із компаній завдано збитки на суму понад 43 тисячі гривень. У правопорушника вилучено контрафактні примірники та комп’ютерну техніку на суму понад 1,3 мільйона гривень. Слідчим відділом Луганського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України.

 На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця спеціалізованої обласної лікарні, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від місцевого мешканця за вирішення питання про зняття останнього з психіатричного обліку, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до його історії хвороби. Хабарника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.2 ст.368 (службове підроблення й одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...