Криминальная хроника Украины на 19.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 253 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 117 (34,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 16 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано 3 особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 800 г вибухівки та 55набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 18 осіб. У них вилучено 5,2 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 тис. осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 34 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 9 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 70 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 85 – травмовані.

У місті Ватутіне Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 17 грудня в квартирі місцевої жительки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господарку.

В Маріуполі 16 грудня у своїй квартирі було знайдено мертвим місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 12 грудня в квартирі потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив господаря.

У місті Канів затримано місцевого жителя, з будинку за місцем проживання якого вилучено 800 г вибухівки та 52 патрони до різної зброї.

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітницю сільської ради. Вона підробила рішення виконавчого комітету зазначеної сільради, на підставі якого товариству з обмеженою відповідальністю було незаконно передано у власність нежитлове приміщення в одному з селищ. Таким чином місцевій громаді завдано збитки на суму 169,4 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

МВС України

You may also like...