Криминальная хроника Украины на 17.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3047 заяв про злочини. Вжитими заходами 1113 (36,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 18 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб, в яких вилучено два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, та 146  набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 17 осіб, у яких вилучено 7,3 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3927 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ять підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 35 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 5 – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 55 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких 10 осіб загинули та 60 – травмовано.

 У селі Кіровського району Автономної Республіки Крим у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 8 січня під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження 35-річному громадянину.

 В місті Мелітополь Запорізької області на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 32-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 35-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 11 січня на вулиці вказаного міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв дерев’яною палицею вбив потерпілого.

 У місті Енергодар Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 11 січня, з метою крадіжки, проникли до квартири місцевого громадянина, але були застигнуті господарем, заподіяли йому смертельні тілесні ушкодження й викрали 400 грн. та телевізор. Частину викраденого вилучено.

 У селі П’ятихатського району Дніпропетровської області затримано 51-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 16 січня від раптово виниклої сварки пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у ногу 31-річного жителя села вказаного району, без постійного місця роботи (госпіталізовано). Зброю вилучено.

 У столиці на вулиці затримано 35-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 50 г амфетаміну.

 У Києві на вулиці затримано 30-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 100 г амфетаміну та 150 таблеток “екстазі”.

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного бухгалтера районної лікарні. Вона впродовж 2006-2009 років незаконно здійснювала нарахування премій керівництву вказаної лікарні, чим завдала збитки державі на суму понад 100 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

 На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову гаражного кооперативу. Він вимагав від жителя міста Дрогобича 1,5 тис, доларів США хабара за сприяння у виділенні йому на території вказаного кооперативу місця для встановлення гаража. Правопорушника затримано при отриманні частини хабара в сумі 1,2 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 В Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відділення одного з комерційних банків. Вони впродовж  2008-2009 років, у порушення вимог Закону України “Про банки та банківську діяльність”, шляхом незаконного втручання в автоматизовані програмні комплекси, привласнили понад 140 тис. грн. вкладників зазначеного відділення. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

МВС України

You may also like...