Криминальная хроника Украины на 21.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 580 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 037 (44,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 36 пограбувань, один факт незаконного заволодіння транспортним засобом. 

За незаконне зберігання зброї затримано 36 осіб, в яких вилучено два пістолети, п’ять обрізів мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,1 кілограма вибухівки, електродетонатор та 706 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 65 осіб, у яких вилучено 27,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 525 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 126 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 38 – у сфері службової діяльності, у тому числі дві – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 55 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких семеро осіб загинули та 71 – травмовано.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 20 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він уранці 19 січня на вулиці вказаного міста відібрав у 33-річної безробітної місцевої мешканки сережки із золота та 50 гривень.

У місті Нововолинську Волинської області на вулиці працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 860 грамів вибухівки та електродетонатор.

У місті Харкові на станції Харків-Пасажирський Південної залізниці 11 січня працівники міліції затримали 57-річного громадянина Російської Федерації, в якого вилучили 30 набоїв калібру 5,6 мм.

У місті Білогірську Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 32-річного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 10 кілограмів марихуани.

У місті Івано-Франківську на вулиці працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 135 пігулок трамадолу.

У Голопристанському районі Херсонської області працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили сім кілограмів конопель.

У Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох посадовців однієї з міжрайонних Державних податкових інспекцій, котрі вимагали та отримали 1,5 тисяч гривень хабара від суб’єкта підприємницької діяльності за прийняття позитивного рішення за результатами перевірки його підприємницької діяльності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб однієї міжрайонних Державних податкових інспекцій, котрі впродовж 2006-2007 років, у порушення вимог Закону України “Про оподаткування прибутку підприємств”, під час проведення планової перевірки товариства з обмеженою відповідальністю, в акті перевірки не відобразили наявність кредиторської заборгованості в сумі понад 452,8 тисяч гривень. Внаслідок цих дій до державного бюджету не надійшло майже 133 тисячі гривень обов’язкових платежів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили мешканця згаданої області, котрий поза митним контролем намагався вивезти до Російської Федерації трикотажні вироби на загальну суму 610 тисяч гривень. Слідчим відділом управління Служби безпеки України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.201 (контрабанда) КК України.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили мешканця міста Городка, котрий надав до Городоцької філії відділення банківської установи неправдиві відомості про доходи й незаконно отримав кредит у сумі 400 тисяч гривень. Прокуратурою Городоцького району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України
 

You may also like...