Криминальная хроника Украины на 08.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 793 заяви про злочини. Вжитими заходами 991 або 35,4% з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 10 пограбувань. 

За незаконне зберігання зброї затримано одного правопорушника, у якого вилучено обріз мисливської рушниці.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дев’ять осіб, у яких вилучено 78,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 431 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 470 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 220 – у сфері службової діяльності, у тому числі 41 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 52 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, в яких шість осіб загинули та 69 – травмовані.

У Катеринопільському районі Черкаської області затримано 42-річного жителя села Гончарихи, без постійного місця роботи. З’ясувалося, що він уночі 6 лютого в будинку свого товариша, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв завдав смертельних ножових поранень господарю та його батькам-пенсіонерам. Аби приховати сліди злочину, зловмисник підпалив будинок.

На Львівщині в результаті оперативно-розшукових заходів затримано безробітного 49-річного місцевого жителя. Встановлено, що він удень 7 лютого в лісі під час незаконного полювання з власної необережності пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці, яка належить одному державному підприємству, смертельно поранив 27-річного місцевого мешканця.

У Дніпропетровську в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного громадянина Російської Федерації. Встановлено, що він уночі 7 лютого на центральному автовокзалі зазначеного міста відібрав у 29-річної місцевої жительки, сумку, у якій знаходилися мобільний телефон, кредитна картка та вироби із золота.

На Волині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вона, за фіктивними документами, отримала у відділенні банківської установи кредит у сумі 820 тисяч гривень й не повернула. Прокуратурою міста Луцька порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 «Шахрайство з фінансовими ресурсами» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України.

На Волині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, яка за фіктивним.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки голови садового товариства. Він вимагав та отримав тисячу гривень хабара від жительки міста за прийняття її в члени зазначеного товариства та виділення земельної ділянки. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» Кримінального кодексу України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного бухгалтера філії відділення банківської установи. Вона вимагала та отримала 103 тисячі гривень хабара від співробітниці цього ж відділення банку за приховування факту скоєння нею службового злочину. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» Кримінального кодексу України

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника головного лікаря однієї з міської лікарень. Вона систематично вимагала та отримувала хабарі від працівників держаного підприємства та місцевих мешканців за сприяння їм в оформленні фіктивних документів щодо виявлення в них професійних захворювань. Задокументовано 140 фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму 60 тисяч гривень. Хабарницю затримано. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» Кримінального кодексу України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб однієї з ДПІ та приватного підприємства. Вони приховували від оподаткування операції з імпорту товарів народного вжитку, проведених зазначеним підприємством. Внаслідок цього до державного бюджету не було сплачено податків на загальну суму 1,9 мільйона гривень. Прокуратурою Одеської області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України.

МВС України
 

You may also like...