Хто у домі господар або як тесть зятя повчав

Одного дня до Кам’янко-Буської лікарні привезли закривавленого чоловіка з ножовим пораненням у спину. Він спливав кров`ю, а поряд побивалась дружина. 

У цей час у місцевому райвідділку вже допитували його кривдника, 77-річного тестя потерпілого.

Дід Володимир зізнався, що це він ударив ножем свого зятя. Бідкався, що зовсім не хотів його вбивати, просто його на мить затьмарила стара образа на чоловіка, от він і не стримався.

А почалось усе з того, що за кілька днів до цього дід Володимир посварився з пасербицею. Чимось вона на вгодила йому по господарству. Все не так по кухні поралась. А пасербиця покликала на допомогу свого чоловіка Юрія. Молодик припинив суперечку. Але, каже дід, пригрозив йому, щоб не зачіпав жінку, а то поб’є старого. Дід розповідав,– так злякався, що навіть кілька днів не ночував вдома, просився до сусідів. Та й гнів ніяк не стихав, чого це Юрій у його хаті господарює і вказує, що кому робити.

Кілька днів по тому, в неділю, прийшов дід Володимир з церкви. Був уже трохи напідпитку. І знову йому здалось, що у господарстві не все гаразд. Дружина і донька вдома, а їсти ніхто не приготував. А тут ще й Юрій, на якого образа ще свіжа, нічого не робить, а лише сидить у хаті, телевізор дивиться.

Розлючений ходив дід по хаті, але нікому нічого не казав. Боявся, що зять знову вступиться за жінок та ще, чого доброго, й справді поб’є. Адже обіцяв. Але злість все росла. Тому дід нишком пройшов на кухню взяв ножа, для хоробрості, та пішов на розмову.

Однак, розмови не вийшло. Проходячи повз Юрія, який сидів перед телевізором, дід просто встромив йому ножа в спину, скочив з хати і побіг в літню кухню, де поралася дружина. Та пасербиця з сусідами зупинили діда і викликали міліцію.

Закривавленого Юрія попутними машинами дружина довезла у місто до лікарні. Діда затримала міліція. Проти нього порушили кримінальну справу.

Та й це ще не все. Оглянувши господу старого, правоохоронці помітили у його гаражі коробку з півсотнею набоїв калібру 5.6мм. Більшість з них, за висновками експерта, придатні для стрільби. Дід зберігав їх без передбаченого законом дозволу, тобто вчинив злочин.

Старий пояснив, що років 20 років тому, на пункті прийому металобрухту помітив коробку з патронами. Купив їх та зберігав для того, щоб зробити з них набої. Адже був колись знаним мисливцем та мав рушницю. Але згодом продав її, а патрони так і залишилися. За незаконне зберігання боєприпасів діду теж доведеться відповідати перед законом.

 Уляна Сенько, ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

You may also like...