Наиболее резонансные преступление в Украине за прошедшие сутки

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3873 заяви про злочини. Вжитими заходами 1687 (43,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, п’ять розбійних нападів, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 22 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 37 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 16 осіб, у яких вилучено 29 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5235 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено п’ять кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 2 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 77 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких вісім осіб загинули та 95 – травмовані.

Поблизу одного з селищ Сакського району Автономної Республіки Крим в озері було знайдено з травмою голови труп 25-річного жителя міста Євпаторія. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителів зазначеного міста, батька та сина (43 та 25 річні). Попередньо встановлено, що вони ввечері 23 березня на вулиці вказаного міста під час сварки на ґрунті неповернення сином боргу заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому, після чого його труп вивезли на околицю села й вкинули до водоймища.

У місті Сімферополь в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного жителя села Білогірського району Автономної Республіки Крим, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 28 січня цього року на вулиці зазначеного міста відібрав у місцевої жительки, працівника телерадіокомпанії, сумочку, у якій знаходилися мобільний телефон, 1,3 тис. грн. та особисті документи. Частину викраденого вилучено.

У столиці в лісопарковій зоні було знайдено відчленовані фрагменти руки та верхньої частини бедра чоловічої статі. Загиблим виявився 26-річний місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного киянина, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі у власній квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем вбив потерпілого, після чого, з метою приховання злочину, тіло розчленував та виніс до згаданого парку.

У Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 20-річного іноземного громадянина (має посвідку на постійне проживання в Україні). Попередньо встановлено, що він уночі 2 травня на вулиці зазначеного міста під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв тілесні ушкодження місцевому 23-річному жителю (госпіталізовано).

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 46-річного громадянина сусідньої країни, (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він уночі 2 травня у одному з районів Києва на власному автомобілі скоїв наїзд на двох пішоходів й з місця пригоди зник.

У місті Житомир затримано 31-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, з гаража якого вилучено 25 кг макової соломки.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця ремонтно-експлуатаційних мереж відкритого акціонерного товариства. Він вимагав та отримав 4,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за несанкціоноване підключення до електромережі. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника сектору та інженера державної установи. Вони в минулому році підробили документи й приватизували дві службові квартири, чим завдали збитки вказаному об’єднанню на суму понад 1,1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.233, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (незаконна приватизація державного, комунального майна, зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

You may also like...