Криминальная хроника Украины на 31.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 828 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 491 (38,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, чотири розбійних напади, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 16 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено саморобний пістолет, 400 грамів вибухівки та 45 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб, у яких вилучено 6,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 549 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано три підозрювані особи.

Упродовж минулого тижня порушено 1 466 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 378 – у сфері службової діяльності, у тому числі 82 – про хабарництво та 13 – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 102 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинуло та 125 – травмовано.

У місті Києві 30 травня в приміщенні приватного кафе 31-річний місцевий житель, позаштатний кореспондент однієї з газет пострілами із зареєстрованого спецзасобу, призначеного для стрільби гумовими кулями, поранив п’ятьох безробітних місцевих жителів віком від 21 до 26 років під час бійки та раптово виниклої сварки. Трьох учасників конфлікту госпіталізовано. Підозрюваного затримано. Спецзасіб вилучено.

У Сквирському районі Київської області 29 травня на вулиці 40-річний безробітний місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з власної необережності пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв дробові поранення 19-річній безробітній жительці міста Києва, яка проходила поруч під час сварки з двома безробітними місцевими жителями віком 18 та 30 років. Двоє чоловіків, учасників конфлікту намагалися втекти з місця події на своїх автомобілях “Шкода” й “Деу”, але підозрюваний разом із 31-річним безробітним місцевим безробітним власним автомобілем ВАЗ наздогнали їх, після чого підозрюваний із згаданої зброї обстріляв переслідувані транспортні засоби та поранив одного з чоловіків у ногу (медичну допомогу надано без госпіталізації). Вжитими заходами двох підозрюваних затримано. Зброю вилучено.

На Луганщині в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 17-річну безробітну раніше судиму місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вдень 23 травня в квартирі 53-річого місцевого жителя вбила ножем господаря під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Алчевську Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 400 грамів вибухівки.

У місті Львові працівники міліції затримали 37-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, з квартири за місцем тимчасового проживання якого вилучено 5 кілограмів марихуани.

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника відділу державної податкової інспекції, начальника відділу податкової міліції зазначеної ДПІ та старшого слідчого в особливо важливих справах цього ж відділу, котрі вимагали та отримали 15 тисяч доларів США хабара від приватного підприємця за непритягнення його до кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків. Підозрюваних затримано. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з сільських рад Диканського району, котрий вимагав та отримав 50 тисяч гривень хабара від жителя вказаної області за сприяння в приватизації земельної ділянки загальною площею 0,5 гектара, розташованої у згаданому районі. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...