Амур плюс Інтернет дорівнює шахрайство

Розчарування, образа та розбите серце залишилося у 49-річного іноземного громадянина, котрий приїхав побачитися зі своєю коханою до міста Кременчука Полтавської області. З нею він випадково познайомився у мережі Інтернет, після чого амурні стосунки на відстані тривали півроку. 

У своїх листах до іноземця дівчина була відкрита, добра та чуйна. Згодом, на прохання вислати свою фотографію, чоловік отримав знімок вродливої дівчини, яка всерйоз заполонила серце американця. Ще б пак! Адже на тому знімку була відома російська телеакторка Катерина Гусєва – зірка фільму «Бригада».

Якось під час спілкування жінка повідала про проблеми зі здоров’ям своєї матері. Аби розрадити у біді української дівчини та допомогти у лікуванні її неньки, іноземенець добровільно здійснив на ім’я коханої 9 грошових переказів на загальну суму 7000 доларів США. Американець був забезпеченою людиною, оскільки займався у себе на Батьківщині фармацевтичним бізнесом (мав власні 7 аптек) і грошей для своєї коханої українки не шкодував.

У червні чоловік приймає рішення приїздити на Україну та зробити сюрприз своїй коханій кременчужанці. Сюрприз таки вдався, от тільки не дуже приємний… У лікарні, в якій би мала працювати його омріяна дівчина, чоловіка зустріли зі сміхом. Показуючи фотокартку із зображенням акторки Гусєвої, усі почали розводити руками, мовляв, «це ж героїня з фільму, а не медсестра з лікарні». Пізніше, у медичному закладі таки знайшли справжню Катерину Гусєву, от тільки вона значно відрізнялася від жінки на фотознімку. Їй було 59 років і вона гадки не мала про інтернет-знайомство та грошові перекази на її ім’я.

У повному відчаї американець подався до міліції, аби повідати правоохоронцям про свою кримінальну «love story».

«Першочергово чоловік повідомив дані дівчини, – розповідає Анатолій Кононенко, заступник начальника ГУМВС – начальник Кременчуцького міського управлінні, – нею виявилася 58-річна мешканка міста Кременчука, яка в мережі Інтернет розмістила фотокартку актриси Катерини Гусєвої та під таким прикриттям спілкувалася з іноземцями».

Анатолій Петрович має підстави вважати, що жінка діяла не одна, а в злочинній групі, а випадок, що трапився – є непоодиноким. «Наразі підозрювана жінка заперечує факт надходження та отримання грошових коштів. Але у нас є достатньо доказової бази, щоб притягти жінку до кримінальної відповідальності за статтею 190 Кримінального кодексу України» – повідомив очільник міліції міста Кременчука.

Щодо ошуканого іноземця, то чоловік повернувся до себе на Батьківщину з розбитим серцем. Говорить, що йому не шкода грошей і повертати їх не просить. Чоловік сподівається на справедливе покарання аферистки за українським законом. 

Алла Квіта, інспектор ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області

You may also like...