Жителі Хмельниччини вирощують мак та коноплю, «щоб годувати гусей та виготовляти чудодійні ліки»

У Красилівському районі, що на Хмельниччині, протягом тривалості операції «Мак» на присадибних ділянках краян виявлено та знищено 9033 кущів маку та 1228 кущів коноплі.

Коли працівники міліції завітали у господарство одного з місцевих жителів села Кузьмин, то побачили на городі ліс … коноплі. Вродила нарковмісна рослина на славу — і висока, і густолиста. Чоловік стверджував, що вирощував 360 кущів спеціально задля приготування йому одному відомих ліків для хворої сестри.

А ще одна жителька того ж села засадила вісім соток городу маком. Пенсіонерка збиралася годувати небезпечним «урожаєм» своїх гусей. Наразі проводиться перевірка, кому насправді призначалися 5500 кущів нарковмісної рослини.

Відносно обох селян порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 310 ККУ «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель», санкція якої передбачає до 7 років позбавлення волі.

Напрацювання ж відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УВМС України в Хмельницькій області за час проведення спецоперації обраховуються у виявленні незаконних посівів 56 702 рослин маку та 8191 рослин коноплі. За даними фактами порушено 89 кримінальних справ. До кримінальної відповідальності притягнули 98 осіб та складено 56 адмінпротоколів.    

Юлія Гринь, ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області

You may also like...