Наиболее резонансные преступления в Украине на 07.08.2010

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 867 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 738 (39,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 70 пограбувань та 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 500 г вибухівки та 334 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 2 особи, у яких вилучено 53,2 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 426 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 100 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у якій 14 осіб загинули та 128 – травмовано.

В Горлівці Донецької області 25 липня на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано іншого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 24 липня на вулиці зазначеного міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем потерпілого.

У Запоріжжі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 5 серпня в зазначеному місті в лісосмузі на ґрунті ревнощів вбив ножем місцеву жительку.

У Херсоні в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 22 червня цього року на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження місцевому жителю.

В одному з селищ Закарпатської області 6 серпня у своєму будинку було знайдено в непритомному стані студентку, яка невдовзі померла в лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано брата потерпілої. Попередньо встановлено, що він удень 5 серпня в зазначеному будинку під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй сестрі.

У Маріуполі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з республік колишнього СРСР. Попередньо встановлено, що він уночі 5 липня в зазначеному місті, з метою крадіжки, через вікно проник до будинку місцевого жителя, але був застигнутий господарем, заподіяв останньому смертельні тілесні ушкодження й викрав 1,5 тис. гривень.

У місті Іловайськ Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з республік колишнього СРСР. Попередньо встановлено, що він уночі 2 серпня на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки заподіяв тілесні ушкодження місцевому жителю.

У Сєверодонецьку Луганської області затримано місцевого жителя, в квартирі за місцем проживання якого вилучено гвинтівку “Мосіна”, гвинтівку іноземного виробництва, та 6 патронів до різної зброї.

На пероні однієї з станцій Одеської залізниці затримано жителя одного з селищ Черкаської області, у якого вилучено 350 г вибухівки.

У Ковелі Волинської області затримано місцевого жителя, з квартири за місцем проживання якого вилучено 866 г амфетаміну.

В Оболонському районі міста Києва затримано місцевого жителя, у якого вилучено 1,5 г героїну.

У Харкові на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 10 г кокаїну.

У Чернівцях у результаті реалізації оперативної інформації затримано трьох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони на території вказаного міста займалися розповсюдженням наркотичних засобів. У правопорушників вилучено 100 г амфетаміну та 22 пігулки “екстазі”.

У Голосіївському районі міста Києва затримано місцевого жителя, з будинку за місцем проживання якого вилучено 40 кг марихуани.

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він підробив акти виконаних робіт з будівництва газопроводу (роботи фактично не виконувалися), унаслідок чого зазначеному товариству було незаконно перераховано понад 800 тис. грн. бюджетних коштів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

В Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили трьох місцевих жителів. Вони впродовж квітня-травня цього року в квартирі за місцем проживання одного з них займалися виготовленням фальшивих грошей та їх збутом на території вказаного міста. У правопорушників вилучено комп’ютерну техніку та 22 фальшиві купюри номіналом 100 доларів США. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника комунального підприємства. Він вимагав та отримав 500 грн. хабара від місцевого жителя за внесення до табелю обліку робочого часу неправдивих відомостей про відпрацьований ним на громадських роботах час. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

You may also like...