Замість розрахунку — ніж в горло

Ніж в горлі, угнаний автомобіль та відділення реанімації – так закінчився робочий день для 43 річного таксиста з Шостки, що на Сумщині. 

Ввечері до чергової частини Шосткинського міськвідділу міліції зателефонувала жінка і схвильованим голосом повідомила «Тут таксист з ножем у горлі. Двоє молодих людей забрали у нього машину і поїхали в напрямку села Маково». Жінка вказала марку автівки та номер служби таксі до якої належала машина.

Черговий зреагував миттєво і вже через кілька хвилин в напрямку с. Гуково Шосткинського району, а саме звідти дзвонила невідома, їхали оперативні машини, машини ДАІ та інших оперативних служб.

Невдовзі працівники ДАІ помітили машину, яка підходила під описання викраденої. Водій автівки та його пасажир також помітили правоохоронців. І, різко розвернувшись, почали тікати в зворотньому напрямку. Далі події розгортались, як у пригодницькому фільмі. Погоня з мигалками, перехват злочинців з трьох сторін. Керував затриманням начальник міськвідділу Вадим Леонтьєв.

Правоохоронці «затиснули» машину злочинців. Водій автівки не впорався з керуванням та з’їхав в кювет. Злочинці кинулись тікати в різні сторони. Невдовзі одного з них правоохоронці затримали. На юнакові був одяг весь у крові. Пізніше експертиза підтвердить, що це кров постраждалого таксиста, та це пізніше. А під час затримання молодий чоловік опирався, робив здивований вигляд та кричав що нічого не знає ані про погоню ні про таксиста. «Чого ви до мене причепились? Я працював тут і порізався. Ось звідки у мене кров на одязі» – заявляв негідник правоохоронцям. Та це не подіяло і співробітники міліції доставили молодика до відділку. Затриманим виявився 18-річний житель Шостки проти якого раніше вже була порушена кримінальна справа за шахрайство та пограбування.

Наступного ранку в ході оперативно-розшукових заходів співробітники міліції затримали і другого злодія. Ним також виявився 18-річний місцевий житель.

Постраждалий водій таксі був доставлений до міської лікарні де зараз знаходиться в реанімації. Коли прибула карета швидкої допомоги, чоловік ще був при тямі. Він сам витягнув з рани ножа і розповів обставини скоєння на нього розбійного нападу. Того вечора він за викликом приїхав до однієї з багатоповерхівок міста. Там його вже очікували два приятелі. Вони попросили чоловіка відвести їх до сусіднього села, обіцяли добре заплатити. Той погодився. На вимогу пасажирів зупинився біля озера. Коли ж запропонував розрахуватися, один з клієнтів несподівано наніс удар ножем.

По даному факту правоохоронці порушили кримінальну справу за ч.4 ст.187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень). Тепер розбійникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України в Сумській області
 

You may also like...