Біля віп-терміналу аеропорту міста Дніпро на знімальну групу “Української правди” скоїла напад озброєна охорона (відео)

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук журналіст видання Михайло Ткач. Інцидент стався годину тому, хто були ці озброєні охоронці не повідомляється.

May be an image of 1 person, standing and text

“Годину тому біля віп-терміналу аеропорту міста Дніпро на нашу знімальну групу скоїла напад озброєна охорона. Погрожуючи ножем, у оператора забрали телефон і вимагали пароль від телефону щоб видалити відео.” – пише Михайло Ткач.

May be an image of 1 person, beard, standing and text

May be an image of 1 person, beard and text

May be an image of 3 people

Джерела Цензор.Нет встановили, що нападники виїхали на автомашинах Lexus AE 1009 PI та Lexus AE 1009 PЕ.

Ці машини належать компанії з Дніпра ТОВ “ІНВЕСТИЦІЙНА ГРУПА “ТРАНССТРОЙІНВЕСТ”. Одним з власників цієї компанії згідно з відкритими базами даних є Олександр Петровський: https://opendatabot.ua/c/35201169

Як зазначає журналіст Юрій Бутусов, це той самий знаменитий Петровський, якого в деяких медіа називають за кличкою “Нарік”. “Нарік” – один з найвпливовіших “авторитетів” Дніпра”, якого, за даними джерел, пов’язують і з найбільшим ринком “Озерка”, і з більшістю забудов у місті, і з участю у багатьох розбірках у тіньовому світі. Про вплив Петровського говорить той факт, що його партнер Вемир Давитян, віце-президент його благодійного фонду “Солідарність”, є близьким другом голови фракції “Слуга народу” Давіда Арахамія, і вони разом проводять значну частину часу, вирішують спільні питання, про що теж раніше робив сюжет Ткач.

Близько 3 години дня до відеооператора УП Ярослава Бондаренка, який виконував редакційне завдання, підійшли невідомі та почали вимагати видалити відео. Коли Ярослав відмовився один із чоловіків почав погрожувати ножем та змусив оператора УП назвати пароль від телефону і видалив усі відео, що були зняті. Інший чоловік почав заламували руки водію УП. Чоловіки не представилися. За даними УП, це були представники охорони. Поліція, що перебувала на місці події, була бездіяльною.

You may also like...