Франківські патрульні затримали хулігана з автоматом у руках

Поліцейські Івано-Франківська відкрили кримінальне провадження за фактом вчинення хуліганських дій у кафе, погрозі працівникам закладу і правоохоронцям зброєю.

23 червня о 19:00 на лінію «102» надійшло повідомлення про конфлікт в Івано-Франківську у мікрорайоні Пасічна. На вказане місце негайно виїхали працівники поліції і встановили, що франківець розпивав спиртні напої у кафе і вчинив конфлікт з працівниками закладу.

Image may contain: one or more people and outdoor

Після цього покинув кафе та обіцяв невдовзі повернутися. Працівники викликали охоронну фірму і коли вони приїхали, то правопорушник повернувся і на зауваження не реагував – погрожувати й охоронцям. Зокрема пригрозив застосуванням зброї.

Image may contain: outdoor

Екіпаж Управління патрульної поліції в Івано-Франківській області прибув на місце події, а коли вийшли з службового автомобіля, то хуліган спрямував у їх бік автомат і дослав патрон у патронник. Правоохоронці діяли згідно інструкції і були готові до ситуації, що склалася. В ході розмови франківець відволікся і це дало змогу поліцейським оперативно затримати його, застосувати спецзасіб кайданки, а зброю вилучити. Після цього 43-річного чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України. Предмет, який ззовні схожий на автомат АК-74 із патроном у патроннику вилучено і відправлено на експертизу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 ККУ. Невдовзі франківцю повідомлять слідчі про підозру, а суд обере міру запобіжного заходу. Максимальне покарання за санкцією статті –  позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини

You may also like...