У Польщі на залізниці провокатори знову висипали український ріпак із трьох зерновозів

У Польщі на залізничному пункті пропуску “Дорогуськ” зранку 23 лютого невідомі висипали ріпак в трьох зерновозів, що прямували з України до Німеччини.

Про це незаконне втручання в роботу залізничного транспорту повідомляють Мінвідновлення та “Укрзалізниця”.

Зазначається, що зранку невідомі особи на станції Дорогуськ відкрили люки двох зерновозів колії 1435 мм та висипали ріпак, що прямував до Німеччини. Цей вантаж, як і інша аграрна продукція, їхав транзитом через територію Польщі. “Укрзалізниця” готує відповідне звернення про інцидент до правоохоронних органів Польщі.

“Непокарані злочини завжди повертаються. Чи то військова агресія, чи то пошкоджене зерно. Злочинці мають бути знайдені і покарані негайно, щоб у інших не було спокуси їх повторити”, — наголосив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Посольство України в Польщі невідкладно надіслало офіційну ноту до польських органів влади та вимагає знайти і притягнути винних до відповідальності, а також не допустити подібних інцидентів у майбутньому.

Про це повідомив Посол України в Польщі Василь Зварич.

Раніше, 20 лютого, на вантажній станції “Медика” польські протестувальники відкрили люк двох українських вантажних вагонів, у яких було зерно. В “Укрзалізниці” назвали втручання в роботу залізниці неприпустимим.

11 лютого перед пунктом пропуску “Ягодин — Дорогуськ” польські фермери висипали зерно з кількох українських фур.

За попередніми даними поліції, учасники акції протесту на кордоні зірвали митні пломби з трьох вантажівок, які їхали з України у Литву, в результаті чого зерно частково висипалося на дорогу.

На псування українського зерна на кордоні відреагувало посольство України у Польщі. Засудив дії польських фермерів також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і засудив дії польських фермерів.

You may also like...