₴3 млн. збитків: співробітницю мукачівської міськради підозрюють у службовій недбалості

Слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань, викрили на службовій недбалості співробітницю Мукачівської міської ради.

У ході слідства правоохоронці встановили, що посадовиця, під час підготовки до опалювального сезону у 2022 році, недбало поставилася до виконання своїх обов’язків. Жінка, всупереч офіційній процедурі, допустила порушення під час закупівлі котлів для закладів освіти Мукачівського району. На підставі наданих посадовицею документів, міська рада уклала договір із постачальником без моніторингу ринку та аналізу цін.

Згідно з висновком експерта, фактична вартість обладнання придбаного у постачальника, перевищувала ринкову вдвічі. Внаслідок цих дій посадовиця завдала громаді майже три мільйони гривень збитків.

Зловмисниці слідчі, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Її відсторонили від виконання обов’язків.

За скоєне зловмисниці загрожує до п’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Слідство триває.

Поліція Закарпатської області

You may also like...