Актора Жерара Депардьє взято під варту за звинуваченням у сексуальному насильстві

Французького актора Жерара Депардьє взяли під варту за звинуваченням в сексуальному насильстві та домаганнях двох жінок, що, імовірно, сталися у 2014 та 2021 роках.

Про це повідомляє BFMTV.

Одна з жінок розповіла про домагання на зйомках стрічки «Зелені віконниці» (Les volets verts) у вересні 2021 році, де вона була декораторкою.

За словами жінки, одного разу, коли актор сидів у коридорі знімального майданчика, він схопив її ногами й затиснув між стегнами. Він торкався її талії, грудей і сідниць і сказав, за її словами, що «збирається засунути свою велику парасольку в її [піхву]». Тоді інша людина втрутилася та допомогла жінці.

Знімальна група змусила актора перепросити, що він і зробив, сказавши, що просить вибачення, бо мусить. Однак після цього, за словами жінки, він регулярно називав її «шльондрою» протягом решти зйомок.

Після відкритого листа Жерара Депардьє, опублікованого в жовтні 2023 року, декораторка розповіла, що більше не може працювати, має напади тривоги та посттравматичний стресовий розлад. У цьому листі актор відкидає звинувачення.

Друга заявниця посилається на події березня 2014 року. Тоді, за кілька днів до початку зйомок короткометражного фільму «Маг і сіамці» (Magicien et les Siamois), кілька членів команди зустрічалися з Жераром Депардьє у Парижі, щоб завершити підготовку.

Під час зустрічі асистентка заявила, що актор торкався її сідниць і робив непристойні зауваження. Коли розпочалися зйомки Депардьє знову зустрівся з жінкою і, за її словами, продовжував торкатися її інтимних місць і робити відверті сексуальні пропозиції.

Тепер французська поліція має заслухати актора заслухати щодо висунутих звинувачень.

Інші звинувачення

Французького актора неодноразово звинувачували у зґвалтуваннях та домаганнях. Зокрема, у грудні 2023 на нього подала в суд іспанська журналістка, яка звинуватила Депардьє у зґвалтуванні її у жовтні 1995 року під час інтерв’ю.

У 2021 році Депардьє у зґвалтуванні та сексуальному насильстві звинуватила акторка Шарлотта Арна. За її словами, це сталося у Парижі у 2018 році. Сам актор назвав обвинувачення «безпідставними».

Ще один скандал навколо Депардьє розгорівся у Франції у грудні 2023 після виходу документального фільму про знімальну поїздку актора до Північної Кореї. У ньому він дозволив собі вульгарні та сексистські коментарі щодо жінок, зокрема молодої перекладачки, а також на адресу неповнолітньої дівчини.

На кадрах актор неодноразово бентежить свою перекладачку такими коментарями, як, наприклад: «Я важу 124 кілограми. Без ерекції. З ерекцією я важу 126 кілограмів».

А в лютому 2024 році актора вп’яте звинуватили у сексуальному насиллі. Водночас сам Депардьє відкидає всі звинувачення. // hromadske

You may also like...