Бердичівські поліцейські викрили жителя райцентру у шахрайстві

Під час поїздки у громадському транспорті 50-річний чоловік відгукнувся на прохання одного з пасажирів терміново зателефонувати та дав тому свій мобільний. А прохач вийшов на зупинці, не повернувши чужий гаджет. Поліцейські встановили причетного до шахрайства, триває досудове розслідування.

Наприкінці липня до Бердичівського районного відділу поліції звернувся 50-річний містянин із повідомленням про ошуканство. Заявник розповів, що напередодні їхав містом в маршрутну автобусі, коли один з пасажирів попросив у нього телефон аби здійснити дзвінок. Незнайомець пояснив, що на його мобільному рахунку закінчились кошти, а дзвінок терміновий. Тож чоловік без вагань передав прохачеві свій засіб зв’язку. А той, отримавши бажане, вийшов з автобуса на першій же зупинці. Власник телефону не очікував такого розвитку подій, тож одразу не зорієнтувався й не завадив цьому.

Відтак поліцейські розпочали заходи з встановлення обставин події та особи, причетної до неї. У результаті оперативники кримінальної поліції встановили, що правопорушення міг вчинити 38-річний житель райцентру. Чоловіка розшукали, він визнав свою провину. Поліцейські вилучили у нього чужий телефон.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України, правоохоронці встановлюють інші обставини події.

Законодавством заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 200 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Водночас поліцейські нагадують громадянам, що не варто довіряти незнайомцям та передавати їм до рук свої телефони чи інші вартісні речі. У разі прохань про терміновий виклик екстрених служб ви можете зробити це самі, уточнивши необхідні відомості. Будьте розсудливими!

Бердичівський районний відділ поліції

You may also like...