Більше ₴100 тис. збитків під час ремонту навчального закладу — судитимуть директора ТОВ

Чугуївською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора ТОВ за фактом заволодіння чужим майном та службового підроблення (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Органами прокуратури постійно приділяється увага дотриманню вимог діючого законодавства у сфері охорони дитинства та вживаються заходи, спрямовані на притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб.

Як повідомив в.о. керівника Чугуївської місцевої прокуратурии Едуард Миргородський, у вересні 2018 року між відділом освіти однієї з районних державних адміністрацій та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду, згідно з яким ТОВ зобов’язувалось виконати  капітальний ремонт покрівлі навчального закладу.

Директор ТОВ, достовірно знаючи, що обсяг фактично виконаних робіт не відповідає умовам укладених договорів, склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи. В актах приймання він завищив обсяги виконаних робіт.

Зазначений документ у подальшому підписано посадовою особою РДА, на підставі чого на рахунок ТОВ перераховано бюджетні кошти. Загальна сума збитків складає понад 100 тис. грн.

Досудове розслідування проводили слідчі відділу поліції №2 Чугуївського районного управління поліції.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

You may also like...